torstai 31. lokakuuta 2013

MIETE ISRAELISTA

Sanalliset hyökkäykset juutalaista Israelia vastaan ovat viime vuosina lisääntyneet. Israelia syytetään arabien sortamisesta ja kohtuuttoman raaoista vastatoimista arabiterroristien iskuihin.
Olen vieraillut Israelissa pariin kertaan ja arabit ovat altavastaajan asemassa, sitä tuskin kukaan kieltää. Mutta, oma käsitykseni on ettei israelilaisilla ole muita vaihtoehtoja. Arabien järjestöille rauhanomainen rinnakkaiselo ei käy, juutalaiset ja Israel halutaan poistaa Lähi-idästä. Mikäli juutalaiset antaisivat millinkään periksi, on olemassa vaara että koko Israelin valtio häviää maan päältä. Itse ymmärrän etteivät juutalaiset ole valmiita ottamaan riskejä turvallisuudestaan, he ajattelenevat pelata varman päälle. Arabit eivät arkaile tapattaa itseään iskuissa juutalaisia vastaan, ja kun juutalaiset iskevät takaisin, heidän logiikkanaan lienee että parempi iskeä hieman liian lujaa kuin hieman liian kevyesti. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Tietysti olisi kiva jos juutalaiset ja arabit selvittäisivät välinsä ilman väkivaltaa, mutta en usko niin käyvän. Arabit jatkavat iskujaan ja juutalaiset taistelevat vastaan niin kauan kuin rahkeet riittävät.

Esa PaloniemiOulu
 
Rauhan tervehdyksessä julkaistu kirjoitukseni jonkin ajan takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti