perjantai 18. lokakuuta 2013

ARABIUPSEERIN TYTÄR PUOLUSTAA ISRAELIA

Nonie Darwish syntyi Kairossa Egyptissä 1949. Hänen isänsä, Egyptin armeijan eversti Mustafa Hafez, siirtyi perheineen vuonna 1950 Gazaan, joka tuolloin oli osa Egyptiä. Tiedustelupalvelussa toimiva eversti Hafez perusti Israelia vastaan taistelevan Fedayeen- terroristijärjestön, joka teki iskuja Israelin etelärajalla ja surmasi monia israelilaisia 1950-luvulla. Vuonna 1956 Israelin puolustusvoimat tappoi Mustafa Hafezin kirjepommilla ensimmäisessä täsmäiskuna suorittamassaan salamurhassa terroristeja vastaan.

8-vuotiaan Nonien isä julistettiin marttyyriksi ja Egyptin presidentti Abdel Gamal Nasser halusi kehotti Mustafan perhettä tappamaan kostoksi juutalaisia. Nonie kasvatettiin vihaamaan juutalaisia ja syyttämään heitä isänsä kuolemasta. Asuttuaan nuorena uudestaan Kairossa ja opiskeltuaan Kairon amerikkalaisessa yliopistossa, Nonie muutti vuonna 1978 Yhdysvaltoihin aviomiehensä kanssa. Yhdysvalloissa Noniesta tuli USAn kansalainen ja evankelinen kristitty, joka tukee vahvasti juutalaista Israelia. Hän perusti Arabs for Israel- järjestön, joka kerää  kokoon Israelia kannattavia arabimuslimeja. Vaikka Nonie on Israel-myönteinen, hän ei ole arabivastainen. Hänen mukaansa arabikulttuuri on "epätoivoisessa" uudistamisen tarpeessa. Nonien mukaan islam yrittää saada maailman noudattamaan 600-luvun Arabian tapoja ja islamia tulisi vastustaa sekä rajoittaa sen käytäntöjä.

Nonie Darwish sanoo ettei Israelin maan luovutus ja juutalaisten siirtokuntien purkaminen lopeta terroria Israelia vastaan. Muut arabivaltiot ovat usuttaneet palestiinalaiset sotimaan Israelia vastaan omasta puolestaan ja terroria esiintyi jo ennen siirtokuntien rakentamista. Lisäksi arabit pitävät israelilaisten tekemiä myönnytyksiä, kuten vankien vapautuksia heikkouden osoituksena ja voittona asialleen. Rauhan esteenä on myös se, että Israel pitää juutalaisten henkeä arvossa ja on valmis myönnytyksiin vapauttaakseen panttivangeiksi otetut israelilaiset ja palestiinalaiset puolestaan ovat ylpeitä iskuissa Israelia vastaan kuolleista perheenjäsenistään ja ovat usein itsekin valmiita kuolemaan Palestiinan puolesta.

Nonie Darwish on kirjoittanut elämästään kirjan nimeltä "Now they call me infidel". Monet ovat tietoisia joittenkin kristittyjen arabien tuesta Israelille, mutta Israelilaisia tukevista muslimiarabeista ei usein kuule. Vaikka toisaalta, onhan noita juutalaisiakin, jotka vastustavat Israelin valtiota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti