keskiviikko 30. lokakuuta 2013

HOMOT JA PALKKASOTURIT

Eilen oli YLE 2-kanavalla Islam-ilta. Pari tuntia puhetta islamista ja mielestäni oli aika vaisua keskustelua verrattuna etukäteishehkutukseen. Harvalta keskustelijalta sai suoran vastauksen, Shiia-imaami Bahmanpour sentään selvästi sanoi homoudesta koraanin mukaan tulevan kuolemantuomion, mutta selitti samaan hengenvetoon että "pitäisi olla neljä todistajaa aktille" ennen kuin homolle kuolemantuomio tulisi. Epäilen tätä, median mukaan islamistit ovat tappaneet homoja koraanin perusteella ainakin Irakissa, ja homous on ollut perusteena turvapaikan saamiselle muslimille ainakin Ruotsissa. Kyseinen hemmo meni tosin myöhemmin naisen kanssa naimisiin ja sai lapsenkin.

Ja sitten homoista sotilaisiin. Islam- illassa kerrottiin myös Syyriaan lähteneistä suomalaisista sotureista. Kaikki asiasta puhuneet muslimit kielsivät kannattavansa Syyriaan lähtöä tai värvänneensä lähtijöitä. Puhelimen kautta keskusteluun osallistunut mies, luullakseni Suomessa asuva palestiinalainen aktivisti, oli juontajan mukaan myöntänyt värvänneensä taistelijoita Syyriaan, mutta ohjelmassa kielsi tämän. Ja olihan ohjelmassa imaami, joka sanoi kannattavansa suomalaisten muslimien lähtöä Syyriaan mutta vain humanitaariseen apuun. Luulenpa, että jos suomalainen muslimimies lähtisi koiraslotaksi sotaan, sotilaitten hattuilut saisivat tarttumaan aseeseen piankin. Muslimimies naisten joukossa siivoilemassa ja kokkailemassa kun karskit soltut ovat rintamalla? Ei kuulosta uskottavalta.

Kaikki suomalaiset Syyrian sodassa eivät kuitenkaan ole muslimeita. Ainakin pohjoisen poika Kempeleestä, Rolf Peter Ollakka, kyseli palkkasoturiaiheisella Koalitio- foorumilla lähtijöitä Syyrian sotaan tammikuun 2013 alussa. Rolf poisti viestinsä myöhemmin, mutta sen jälkeenkin muutamat kyselivät Rolfin sähköpostiosoitetta ja olivat Syyriaan lähdöstä kiinnostuneita. Rolf itse on tainnut Syyriaan lähteä, ainakin Facebookissa ja Google+ssa olevat Rolfin tileissä on kuvia Rolf Peteristä aavikkomaisemissa maastopuvussa ja Syyrian lippua heiluttamassa. Sitä en tiedä, kummalle puolelle Ollakka mahdollisine  kumppaneineen meni.

Rolf Peter Ollakka ei ole sota-alalla aloittelija. Äijä on asunut Ruotsissa ja  liittyi kaverinsa kanssa burmalaisen karen-kansan vapautusarmeijaan 1990-luvulla. Rolf osallistui taisteluihin sen verran että pääsi makuun, ja kun sadekausi lopetti aktiivisen sodankäynnin, mies palasi Eurooppaan ja käväisi Ranskan muukalaislegioonan värväyskeskuksessa lyhyen aikaa. Rolf oli kuitenkin sitä mieltä, että legioona ei ollut tarpeeksi haastava ja taisteluun pääsy oli kiven takana. Legioonassa pitempään olleetkin sanoivat ettei jo sodassa olleella ole legioonalla annettavaa.
Vuonna 1999 Rolf Ollakka pääsi mediaan, oltuaan albaanien puolella Kosovossa. Samoissa porukoissa ollut tanskalainen kertoili Tanskan lehdille sotajuttuja sotarikoksista ja Rolf joutui asiasta kuulustelluksi. Väitteet rikoksista todettiin tanskalaisen mielikuvituksen tuotteeksi ja juttu hylättiin.

Virallisesti Rolf Ollakka on ainakin lehtien mukaan ammatiltaan liikemies ja hän tehnyt lahjoituksen Lapin lottien hyväksi. Hän on myös kirjoittanut kolmikymppisenä muistelmansa nimeltä "Suomalaisen palkkasotilaan tie Kempeleestä Kosovoon". Siinä sanoo jonain päivänä vielä uudestaan sotaan lähtevänsä, viimeistään nyt se on toteutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti