sunnuntai 13. marraskuuta 2016

HIETASAAREEN MERIPUISTO

Oulun Hietasaareen on suunniteltu huvipuistoa. Varmasti huvipuisto toisi kesäisin matkailijoita Pohjoiskalotin alueelta Ouluun, mutta pidän paikkaa vääränä. Jo turvallisuuskin epäilyttää; öljysatama ja satoja ihmisiä kerralla vetävä huvipuisto samalla pienellä saarella, jonne vie vain pari kapeaa siltaa kuulostaa tulenaralta yhdistelmältä.

Hietasaari on monelle oululaiselle ja turistille rauhallinen retkeilykohde joka kannattaa säästää liialta kaupallisuudelta. Urheilutilojen, kylpylä Edenin ja paikallisasutuksen lisäksi Hietasaarelle voisi perustaa huvipuiston sijasta meripuiston, Kotkassa sijaitsevan Katariinan Meripuiston kaltaisen. Katariinassa on hehtaarien laajuinen liikunta- ja virkistysalue kotkalaisille. Siellä on säilytetty luontoa, ja harkiten rakennettu tulistelu-, liikunta- ynnä muita ajanvietteitä polun varteen. Katariinan Meripuistossa on jopa erityinen tuhkansirottelupaikka vainajien tuhkien sirottelemiseksi mereen.

Kotkan Katariinan Meripuisto on suosittu ja palkittu virkistysalue, jollaista Oulukin tarvitsee. Hietasaareen pääsee helposti sekä bussilla että kävellen tai pyörällä. Oikein muokattuna Hietasaaresta tulisi entistä suositumpi ajanviettopaikka oululaisille ja Oulussa vieraileville.

Ajatukseni kiteytettynä: Säästetään Hietasaari huvipuistolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti