torstai 16. maaliskuuta 2017Alla kuntavaaliehdokaskirjoitukseni. Kalevassa julkaistiin typistetty versio, josta oli poistettu maininnat maahantulijoitten olon tekemisestä kurjaksi ja äitimuorin masgoufista Bagdadissa.

OULU TUUTTAA VARATTUA

Ulkomaalaiset ovat Ouluun tervetulleita käymään, mutta jos he elävät yhteiskunnan varoilla, ulkomaalaisia on kannustettava poistumaan kaupungista. Pohjois-Suomessa kuvatut elokuvatuotannot ja matkailu ovat esimerkkejä hyvästä vieraasta joka käy kylässä, jättää meille rahaa ja lähtee kotiinsa. Oululla on infrastruktuuri olla elokuva-alan uusi Trollhättan, eli Trollywood joka tienaa elokuvateollisuudella.

”Ouluwood” on yksi asia jota haluan edistää, mutta kansallismielisenä suomalaisena minulle on tärkeämpää estää oululaisten veromarkkojen lain minimin ylittävä käyttö laittomasti Suomessa olevien ulkomaalaisten terveys- ja sosiaalipalveluihin. Mikäli kiltit ihmiset kustantavat ruuan, asumisen ja terveydenhuollon ei laittomasti maassa olevilla ole mitään syytä poistua Suomesta. ”Routa porsaan kotiin ajaa” kuten sanotaan, ja tiedän tämän omasta kokemuksestani. Nuorena vietin toista vuotta Israelissa ja viisumin vanhennuttua olin itse laittomasti maassa oleva ulkomaalainen.

Paras tapa päästä eroon paperittomista ulkomaalaisista on tehdä heidän elämästään niin kurjaa, että äitimuorin Bagdadissa kokkaama masgouf alkaa houkutella. Jos elämä muitten kustannuksella on helpompaa täällä kuin kotona, ei kukaan halua palata kotiin. Siksi paperittomien palveluja tulee verovaroilla maksaa niin vähän kuin mahdollista.  Vastustan esimerkiksi paperittomien klinikan rahoittamista verovaroin.  Tällaista klinikkaa suuri järjestö pyörittää asiakkaittensa maksamilla tuloilla. 

Itse olen yhdellä ainoalla mielipidekirjoituksella saanut suljettua erään paperittomien klinikan, mitä pidän yhtenä hyvistä saavutuksistani.

Esa Paloniemi 
kirjailija, blogisti
Oulu
kuntavaaliehdokas numero 260 (ps)                                                                                                                                                                                              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti