torstai 23. maaliskuuta 2017

LÄÄKÄRIEN KOTIKÄYNNIT TAKAISIN

Kirjoitin useita vuosia sitten Oulun seudun lehtiin lääkärien kotikäyntien palauttamisesta, enkä ole mieltäni muuttanut. Vielä muutama vuosikymmen sitten Suomessa lääkärit tulivat potilaan kotiin hoitamaan ihmisiä, mutta terveyskeskusten tultua tästä on luovuttu.

On järjetöntä  pakottaa sairaat ihmiset matkustamaan kauas jonottamaan pitkään ja mahdollisesti tartuttavan muita ihmisiä tai saavan uuden sairauden muilta. On paljon toimivampaa ja ympäristöystävällisempää laittaa lääkäri ja mahdollisesti sairaanhoitaja autolla käymään potilaitten luona kuin rakentaa massiivisia hyvinvointi- ynnä muita keskuksia, johon sairaat jollain kyydillä tulisivat.

Tällainen kotikäyntien tapa on yhä olemassa esimerkiksi Ranskassa, ja median mukaan ranskalaiset ovat terveydenhuoltoonsa hyvin tyytyväisiä.
Ainakin lapsille, ikääntyneille ja liikuntaesteisille voisi tarjota lääkärin kotikäynnit, mikäli potilaitten luukuttamisesta ei haluta luopua. Tämä helpottaisi painetta terveyskeskuksissa.

Myös kodinhoitajilla on kotikäyntejä, eli miksi ei myös lääkäreillä? Monilla käy myös siivooja tai terveydenhoitaja antamassa lääkkeitä eli ajatus lääkärien kotikäynneistä ei olisi suuri hyppy tuntemattomaan. Vanha keino parempi kuin pussillinen uusia.


Ympäristönsuojelun, maahanmuuton vastustamisen ja kirjastopalvelujen puolustamisen lisäksi edistän kuntavaaliehdokkaana myös lääkärien kotikäyntien palautusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti