lauantai 25. maaliskuuta 2017

EI SOSIAALITURVAA PAPERITTOMILLE

Suomeen tuli vuonna 2015 lyhyessä ajassa kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita, jotka saapuivat maahamme useitten turvallisten maitten kautta, kuten Ruotsin, Saksan ja Venäjän. Olen asunut Ruotsissa useita vuosia eikä kenelläkään vielä ole pätevää syytä tulla Ruotsista Suomeen turvapaikkaa hakemaan.

Nämä yli 30.000 tuhatta syksyllä 2015 maahan tullutta ja tuhannet heidän jälkeensä tulleet eivät pakene väkivaltaa tai sortoa, vaan ovat etsimässä mahdollisimman helppoa elämää. Useimmat ihmiset haluavat samaa, mutta turvapaikanhakijat haluavat suomalaisten veronmaksajien maksavan heidän lystinsä. Perustelen tätä sillä, että ns. turvapaikanhakijat välttelevät maita joissa on alhainen sosiaaliturva ja Suomea helpompi saada työtä. Kannattaa myös pistää merkille, että turvapaikkaa hakevat usein ovat ”hukanneet” kaikki henkilöllisyystodistuksensa mutta älypuhelimet ovat pysyneet tallella ja ehjinä vaaralliseksi väitetystä matkasta Euroopan halki.

Juuri nämä paperittomat ulkomaalaiset ovat ongelma. He kieltäytyvät monesti lähtemästä vaikka laki niin määrää ja heillä eräitten mukaan on oikeus sosiaaliturvaan ja terveyspalveluihin laittomasta Suomessa oleskelusta huolimatta. Ja Suomen valtio ei mitenkään aktiivisesti edes yritä noudattaa lakia ja poistaa laittomia maassa olijoita.

On virhe antaa paperittomille veronmaksajan kustantama sosiaaliturva ja terveyspalvelut, sillä jos elämä ja elanto on turvattu ilman työntekoa, ei paperittomilla maahan tulijoilla ole mitään syytä itse poistua Suomesta. Kotona saattaisi joutua tekemään työtä elääkseen ja Suomessa voi elää kuin lottovoittaja; valinta on useimmille helppo.

Oulun kaupungin ei pidä maksaa senttiäkään lain minimin ylittäviä palveluja laittomasti Suomessa oleskeleville. Tämä on paras tapa kannustaa laittomia poistumaan Suomesta, ellei Suomen valtio pysty omaa lakiaan toteuttamaan ja poistamaan paperittomia maasta.


Siis jyrkkä Ei paperittomien päiväkeskusten ja klinikoitten avustamiselle on eduksi Oululle ja Suomelle. Olen yhden paperittomien klinikan saanut eräällä mielipidekirjoituksellani suljettua ja samalla linjalla aion pysyä.

Oululaisessa Forum24-lehdessä julkaistu vaalikirjoitukseni. Forum24 muokkasi tekstiäni, mutta yllä on alkuperäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti