lauantai 7. tammikuuta 2017

TUET POIS TERRORISTIEN TUKIJOILTA

Suomessa on viime päivinä kohistu Kelan lain tulkinnasta, jonka mukaan terroristien kelkkaan ulkomaille alle vuodeksi lähteneet tai jopa terroritekoihin osallistuminen ei ole peruste olla maksamatta tukia Kelan asiakkaille. Siis jos asiakas lähtee vaikkapa Syyriaan 11 kuukaudeksi, antaa rahansa esimerkiksi Isikselle ja osallistuu jopa terroritekoihin, suomalainen veronmaksaja kiltisti Kelan kautta rahoittaa terrorijärjestöjen toimintaa. Tutkijoitten mukaan länsimaista tulevat sosiaalituet ovat terroristeille merkittävä ja riskitön tapa hankkia rahaa.

Tällainen käytäntö on sellainen, mistä suvakistit käyttävät sanaa "pöyristyttävä". Käytäntö tulee muuttaa, jo siitäkin syystä että Suomen laki kieltää rahoittamasta terrori-iskuja.

Toinen syy on myös merkittävä: Suomi on sodassa islamistisia terroristeja vastaan. Vaikka suomalaisia sotilaita Lähi-Idässä kutsutaankin sievistelevästi "rauhanturvaajiksi" tai "kriisinhallintaan osallistuviksi", nimitykset eivät pidä paikkaansa. Rauhanturvaaja turvaa olemassaolevaa aselepoa, ja Syyriassa/Irakissa on uutisten mukaan sota. Kriisinhallintakin on väärin sanottu, sillä Länsi ei hallitse millään tavalla sota-alueitten tilannetta.

Suomi ei ole sodassa terroria vastaan puolueeton vaan valitsi puolensa jo vuonna 2002 lähettämällä sotilaita Afganistaniin. Lisäksi Suomi kouluttaa kurdien sotilaita taistelemaan Isistä vastaan ja nyt aiotaan lähettää kouluttajia Pohjois-Irakin rintamalinjoille, joissa he väistämättä ennemmin tai myöhemmin osallistuvat taisteluun, oli niin tarkoitus tai ei.

Maksamalla suomalaisten veronmaksajien rahaa terroristien tukijoille, Suomi siis rahoittaa omien vihollistensa taistelua suomalaisia ynnä muita länsimaalaisia vastaan. Toivottavasti Suomen päättäjien mielestä tämä ei ole Kelan tehtävä.

Mikäli joku on sitä mieltä että vaikka Suomi osallistuu sotatoimiin kouluttajana eli käy sijais- eli proxysotaa Lähi-Idässä, Suomi ei siitä huolimatta ole sodassa, muistutan että Suomi ei päätä onko maamme sodassa vaan sen päättää vihollinen, joka tällä kertaa on islamistinen terroristi. Ei pahenneta tilannetta rahoittamalla vihollistamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti