maanantai 23. tammikuuta 2017

AFGAANI, SOMALI JA SUOMALAINEN

Oululainen Sebastian Tynkkynen ja muutama muu poliitikko ovat saaneet sakkorangaistuksen mm. kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, eli ns. "vihapuheesta". Tuomiot tulevat vastaisuudessa kovenemaan, mahdollisesti suuren maailman tyyliin tullaan antamaan yleisen mielipiteen vastaisesta puheesta vankeusrangaistuksia. Ainakin puoli vuotta virassaan ollut apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen sanoo aikovanssa tarkastella "vihapuheesta" annettavia rangaistuksia ja sanoo haastattelussa suoraan sen merkitsevän kovempia rangaistuksia, viitaten tässä vaiheessa sakkorangaistusten tasoon.

Tämä ei lupaa hyvää sananvapaudelle Suomessa; sananvapaus on alunperin tarkoitettu suojaamaan niitä, joilla on eriävä mielipide. Puuroreseptin julkaisuun ei tarvita sananvapauslakia, vaikka ollaankin eri mieltä siitä kuuluuko siihen manteli vai ei.

Huumori on ollut tuhansia vuosia ihmisen puolustuskeino sortoa vastaan. Sananvapauden rajoituksistakin on jo kehitelty sarkastinen vitsi, joka tultaneen kieltämään tulevaisuudessa.

Lukekaa kun vielä kerkeätte:

Afgaani, somali ja suomalainen joutuivat vankilaan. Siellä heiltä udeltiin minkä rikoksen he olivat tehneet ja paljonko tuli tuomiota.

Ensimmäisenä vastasi afgaani: "Raiskasin pikkupojan ja sain puoli vuotta vankeutta".

Seuraavana vastasi somali: "Raiskasin ja tapoin tytön ja siitä tuli vuosi istumista".

Viimeisenä vastasi suomalainen joka sanoi:

"Sain viisi vuotta vankeutta kun kerroin netissä mitä afgaani ja somali ovat tehneet".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti