torstai 12. tammikuuta 2017

KOALARATKAISU PAKOLAISTULVAAN

Eurooppaan on viime vuosina tullut runsaasti Unionin ulkopuolta saapuvia ulkomaalaisia, turvapaikanhakijoita, pakolaisia, siirtolaisia, maahanmuuttajia, maahantulijoita tai mitä nimeä heistä halutaankin käyttää. Vuonna 2014 Euroopan Unionin alueelle saapui 560.000 maahantulijaa ja 2015 1 260.000 eli yli kaksinkertainen määrä. Vuoden 2015 ryntäyksen jälkeen jo varoiteltiin, että vastaavia pakolaispyrskähdyksiä tulee uudestaan, ja tulijoitten määrä tulee tasaisena virtana ilmankin.

On Unionilta suuri virhe sallia kenen tahansa rajan ylittäneen jäädä Eurooppaan, edes asiansa käsittelyn ajaksi. Jos lupaa jäädä ei heru, valitus usein muuttaa päätöksen myönteiseksi, maahan tullutta ei saada poistettua Unionin alueelta tai palutettava yksinkertaisesti kieltäytyy lähtemästä minnekään ja jää paperittomana vaikkapa Suomeen. Asiaa pahentaa Suomen päättäjien kanta, ettei paperittomuus estä sosiaalituen saamista ja mm. kirkon karhunpalvelus maallemme antamalle paperittomille erilaista apua sekä turvapaikka palautukselta. Ikävintä maassa rehellisesti olevien ulkomaalaisten ja suomalaisten kannalta on se, että he joutuvat itse maksamaan omat ruokansa, vaatteensa, terveydenhuoltonsa ja kaikki risahdukset, ja sen lisäksi vielä kirkko- ja muina veroina kustantamaan laittomasti maassa olevien ulkomaalaisten aiheuttamat kustannukset.

Asian ei tarvitse olla näin. Koaloistaan tunnettu Australia on toimivasti ratkaissut maahan pyrkivien laittomien siirtolaisten pulman. Ensinnäkin Australia ei päästä maahan laittomasti pyrkiviä tulijoita. Näille järjestetään turvallinen kuljetus Australian ulkopuolelle. Kun laiton tulija tietää ettei maahan pääse, ei hän lähde edes yrittämään maahan tuloa laittomasti. Lisäksi laittomasti Australiaan tullut ei  milloinkaan voi saada laillista lupaa saada jäädä maahan. Tämä kannustaa hakeutumaan Australiaan laillisesti. Kiinni saadut laittomat oleskelijat asutetaan vastaanottokeskuksiin Australiassa tai Uuden Guinean, Naurun tai Manus-saaren vastaavien keskusten mukaviin oloihin odottamaan kotimatkaa.

Euroopassa laittomasti olevat ulkomaalaiset kuormittavat viranomaisia, perusturvaa, ja pimeillä töillä itsensä elättäessään vääristävät työmarkkinat viemällä työt veroja maksavilta työntekijöiltä. Loppupeleissä odottaa länsimaisen yhteiskunnan romahdus kolmannen maailman maiksi.

Australialainen koalaratkaisu auttaisi säilyttämään Lännen hyvinvointiyhteiskunnat. Asia onkin vakavassa harkinnassa Euroopan Unionissa. Avoimien ovien maahanmuuttopolitiikka johtaa tuntemamme Euroopan tuhoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti