lauantai 9. huhtikuuta 2016

RAJAT KIINNI ROVANIEMELLÄ

Tänään 9. huhtikuuta Mikael Agricolan ja suomen kielen päivänä Suomen Sisun Lapin piiri järjesti Rajat kiinni- nimellä mielenilmauksen Suomen itsenäisen päätöksenteon puolesta. Tilaisuus järjestettiin Rovaniemen Lordiaukiolla puolen päivän aikoihin.

Oulussa oli ollut lähes kesäinen keli lähtiessämme PRn autolla vastustamaan Suomen nöyristelevää asennetta Euroopan Unionia ja ns. kansainvälisiä sitoumuksia kohtaan. Sitoumusten huomiotta jättäminen ei aiheuttanut ongelmia Unkarille, Slovakialle tai Kreikalle, mutta Suomi jääräpäisesti noudattaa tarkasti itselleen vahingollisia sopimuksia, varsinkin maahanmuuttoa eli käytännössä turvapaikanhakijoita koskevia. Turvapaikanhausta Lännestä on tullut väylä maahanmuutolle ja moni turvapaikkaa hakeva itsekin myöntävät kertovansa sellaisia paikkansapitämättömiä tarinoita, joilla oleskelulupa Lännestä heltiää. He eivät siis saa turvapaikkaa, koska eivät ole niihin oikeutettuja vaan oleskeluluvan toissijaisin perustein, eivät vainon takia.

Lapin pääkaupungin sää oli talvisempi kuin Oulussa; räntää ja lunta satoi sekä ilma oli kylmähkö holotnakeli. Se ei kuitenkaan tunnelmaa pilannut, paikalle tulin parisensataa Suomesn tilasta huolestunutta eri-ikäistä suomalaista etelä-Suomea myöten.

Tilaisuuden avaamista seurasi kaksikin vastamielenosoitusta, joihin ei kuitenkaan yhdessäkään ollut kuin parisenkymmentä osallistujaa. Joukkoon oli värvätty useampikin ihonväriltään ulkomaalainen, jotka eivät luultavasti tarkoin tienneet tai välittäneet mihin osallistuivat. Käsky oli käynyt ja ulkomaalaiset tottelivat.

Lordiaukion tilaisuuteen oli saatu aito armeijan soppatykki, josta suojeluskunta- ja lottapukuihin pukeutuneet vapaaehtoiset jakoivat erinomaista hernekeitto, ja lisäksi oli tarjolla kahvia, teetä ja keksejä. Syojiä oli tori täynnä mutta kaikki saivat mahansa täyteen sadan litran kattilasta.

Puheita pidettiin paljon. Puhujia oli Lapista ja muualta Suomesta. Puhujat uskoivat asiaansa ja osasivat esittää sen, jopa ilman paperia kuten Junes Lokka ja Mari Nezihe Poyraz Oulusta. Muina puhujina oli muun muassa pari perussuomalaisten valtuutettua Lapin kunnista ja pääpuhuja, perussuomalainen kansanedustaja ja Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen Oulusta. Eri puheissa muistutettiin, että valta Suomessa kuuluu lain mukaan Suomen kansalle ja kansan valta on Euroopan Unioniin liittymisen vuonna 1995 jälkeen joka vaalikaudella pienentynyt vallan siirtyessä eurokraateille Brysseliin. Siitäkin oli useampi puhuja yhtä mieltä, että suuret turvapaikanhakijoina saapuvat maahanmuuttajat tuhoavat ennemmin tai myöhemmin Suomen ja Euroopan kansalliset identiteetit ja Euroopan alkuperäiskansat. Sekin sanottiin suoraan, että kyseessä on hallittu ja suunniteltu operaatio Euroopan maitten kansallisen yhtenäisyyden tuhoamiseksi siirtämällä kansoja muualta maailmasta Eurooppaan.

Poliisi oli Lordiaukiolla asemissa virka- ja siviiliasuissa. Ongelmia ei kuitenkaan ilmennyt, kaksi vastamielenosoitusta kuivui kasaan kansallismielisten suuren määrän takia, ja myöhemmin paikalle ilmaantui puolen tusinaa pelleasuihin naamioitunutta naista tai tyttöä. Heihin ei juurikaan kiinnitetty huomiota; silloin tällöin vilkaistiin heidän edelleen hyppivän huilun tahtiin. Yksi heistä tosin tuli puheita kuuntelemaan ja jakamaan propagandaa, mutta siviiliauton poliisit siirsivät hänet pois ja viimeinen havainto tytöstä on se, että kaksi poliisia kantoi häntä maijaan. Tyttö nähtävästi kieltäytyi kävelemästä ja Koijärven vihtreitten tyyliin pakotti poliisin kantamaan hänet autoon.

Rajat kiinni-tapahtuma oli onnistunut ja Suomen Sisu oli järjestänyt illaksi saunan, jonne moni aikoikin mennä. Mielenilmaus ei tule jäämään viimeiseksi; kuten ruotsalaiset aikoinaan sanoivat: "Suomen asia on meidän". Ja se siis on meidän suomalaisten, kukaan muu ei asiaamme aja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti