keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

KIRKON JÄTTIOMAISUUS HYÖTYKÄYTTÖÖN

Suomen hallitus on päättänyt leikata kehitysapua noin 50 miljoonalla eurolla ja lisäksi vielä lisää 25 miljoonaa euroa vuodesta 2018 lähtien.

Kirkon Ulkomaanapu on huolissaan ulkomaille menevien suomalaisen veronmaksajan rahojen säästöistä. Kirkon ulkomaanavun mukaan kriisejä on maailmalla entistä enemmän ja rahaa kaivattaisiin enemmän eikä vähemmän.

Tämä on Suomen evankelisluterilaiselta valtionkirkolta tekopyhää puhetta. Kirkon omaisuus noin kolme miljardia euroa, joista käteisenä pankkitileillä satoja miljoonia sekä lisäksi sijoituksia, osakkeita ja kiinteää omaisuutta. Luulisi että jos kirkko haluaa auttaa ulkomaitten köyhiä, 50-75 miljoonan panostus ei kirkon taloutta kaataisi. Ilmeisesti Suomen suurin valtionkirkko haluaa kyllä auttaa tarvítsevia, kunhan se ei maksa kirkolle mitään.

Upporikas kirkko haluaa lisäksi rakennuttaa vastapoltetun Ylivieskan kirkon tilalle uuden talkootöillä, omaan temppeliinsäkään kirkko ei halua omia rahojaan käyttää; joku muu maksakoon tuntuu olevan pelin henki. Olen vakaasti sitä mieltä, että molemmat valtionkirkot tulisi erottaa valtiosta ja kirkot saisivat jäsentensä avulla rahoittaa toimintansa, ei kirkkoon kuulumattomien ihmisten ja yritysten verorahoilla.

Suomen evankelisluterilaisen leipäpapit saavat minut harmittelemaan että erosin kirkosta kun naispappeus sallittiiin; nyt olisi parempi syy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti