sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

SUOMI ON SODASSA

On taas Vapun aika ja se tietää hulinaa eri puolilla Suomea. Rikoksia ja onnettomuuksia tulee tapahtumaan, jopa sellaisia joissa ihmisiä kuolee. Näin se on juhliessa ja siihen on totuttu.

Tänä vuonna AD 2017 uusi uhka ovat islamistiset terroristit. Useampaankin kertaan, viimeksi Tukholmassa, on ajettu rekalla ihmisjoukkoon. Tukholmassa kuoli viisi ja Nizzassa 84 Isistä kannattavan rekkakuskin uhrina.

Suomen poliisi varautuu rekka- ja muihin muslimien mahdollisiin iskuihin. Tampereella poliisi on tukkinut rekoilla ajoteitä estääkseen mahdollisen rekkaterroristin iskun Tapparaa ja Vappua juhlivaan ihmisjoukkoon. Samoin Helsingissä on raskasta liikennettä keskustassa rajoitettu.

Mitään uhkaa ei ole tiedossa, sanoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista. Mutta varautua kuitenkin täytyy, se on kaikille selvää. Islamistisia terrori-iskuja on sattunut aina vain lähempänä Suomea ja on vain ajan kysymys, milloin Suomessa tapahtuu muslimien terroriteko. Ulkomailla muslimiterroristit ovat jo murhanneet ainakin kuusi suomalaista; kaksi suomalaista liikemiestä Bagdadissa vuonna 2004, kaksi suomalaista lähetystyöntyöntekijää Afganistanissa vuonna 2014 ja kaksi suomalaista sotilasta Afganistanissa vuosina 2007 sekä 2007. Islamistien vankina on ollut ainakin neljä suomalaista, ja Suomen viranomaiset ovat myöntäneet ettei kaikkia suomalaisten ulkomailla tapahtuneita sieppauksia ole kerrottu julkisuudessa.

Ja nyt otsikkoon; Suomi on sodassa. Eli Suomi käy sotaa ja on ollut Terrorin vastaisen sodan osapuoli siitä lähtien kun suomalaiset ns. rauhanturvaajat eli uuskielellä kriisinhallintajoukot lähtivät Afganistaniin vuonna 2002. Rauhanturvaaja on puolueeton toimija, joka yrittää estää sodan osapuolia taistelemasta keskenään ja kriisinhallintajoukot toimivat yhdellä puolella vastapuolta vastaan. Kriisinhallintaveteraaneille onkin vastikään myönnetty sotaveteraanin asema ja edut, tosin kiertoilmaisulla "kriisinhallintaveteraani".

Tilanne on se, että Suomella on sotilaita Irakissa kouluttamassa Isistä vastaan taistelevia kurdijoukkoja, median mukaan "rintaman läheisyydessä". Suomi on siis sodan aktiivinen osapuoli ja nyt Suomessa varaudutaan iskuihin, joita tekisi sama vihollinen kuin Irakissa eli Isis/ Isil/ Daesh.

Tilanne on sama kuin Jatkosodassa; Suomen sotilaat osallistuvat sodankäyntiin Suomen rajojen ulkopuolella ja samaan aikaan Suomessa, siis kotirintamalla, varaudutaan saman ko. vihollisen suomalaisia siviilejä vastaan tekemiin terrori-iskuihin. Tällä kertaa kyseessä eivät ole neuvostoliittolaiset/ venäläiset pommikoneet kaupunkien yllä ja erämaissa liikkuvat partisaanit, vaan kaupungeissa toimivat muslimiterroristit pommeineen, aseineen ja ajoneuvoineen.

Suomi on Terrorin vastaisessa sodassa puolensa valinnut, ja niin lienee hyvä. Puolueettomuus pahan  islamin edessä ei ole toimiva vaihtoehto. Varautuminen iskuihin sekä elämä terrorin uhan alla on uusi normaali ja sota tulee jatkumaan luultavasti vuosikymmeniä ennen kuin jompi kumpi osapuoli murskataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti