torstai 20. huhtikuuta 2017

PILOTTITAKKI-INDEKSI

Muinoin 1980- ja 1990 luvuilla, vielä 2000- luvullakin skinheadn tunnisti pilotti- eli bombertakista. Useimmiten oliivinvihreä, kaulukseton vetoketjulla varustettu takki oli skinnarien tunnus, kaljun tai ujompien kohdalla, sängelle ajellun kuontalon lisäksi. Itse en ollut skinhead, vaikka samalla puolen Kiinan muuria olen ikäni ollut, mutta pitkään armeijan jälkeen minulla oli niin lyhyt sänkitukka, että nahkapäät kadulla moikkailivat vaikken heitä tuntenutkaan. Sänki, ja kaljukin on siisti ja helppohoitoinen ja 1990-luvun laman työttömälle oli iso panostus käydä parturissa.

Mutta takaisin pilotteihin; nyt viime aikoina olen pistänyt merkille että pilottitakkeja, joita nyt kutsutaab bombertakeiksi, liikkuu kaduilla enemmän kuin aiemmin. Ja juurikin ns. "tavallisten ihmisten" päällä, jotka eivät tunnusta varmaan mitään aatetta, muotivirtausten lisäksi. Varsinkin tytöillä ja nuorilla naisilla näkee pilotteja eri värisissä kuoseissa joka kerta kuin kaupungilla käy.

Mieleeni on tullut, että jospa kyseessä on jonkinlainen kansallismielisyyden nousu Suomessa ja ilmeisesti muuallakin Lännessä. Vastakkainasettelun aika on nyt ja kansallismielisyyden ilmeisestä kasvusta kertoo sekin, että Perussuomalaista ehdokkaista parhaiten menestyivät kuntavaaleissa kaikkein ärhäkimmät kämyt. Esimerkkinä mainitsen Oulusta Jenna Simulan saamat 1189 ääntä, taistelupari Junes Lokan & Tiina "Tuonen Joutsen" Wiikin lähes 1300 ääntä ja Sebastian Tynkkysen rapiat 600 ääntä. Itsekin olin ehdokkaana nuivana nuivien joukossa ja sain 73 hyväksyttyä ääntä, mikä on vaatimaton tulos, mutta ei mitenkään huono.

Kansallismielisyyden kannattajat sekä vastustajat ovat vaaleissa ja muuallakin aktiivisia, ja uskon että elämme murroskautta jonka jälkeen jompi kumpi puoli jää voitolle toisen poistuessa takavasemmalle. Omalta pieneltä osaltaan pilottien suosio voi olla merkki kämyilyn normalisoitumisesta ja sen suosion noususta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti