keskiviikko 22. helmikuuta 2017

NAISIIN KOHDISTUVA VÄKIVALTA EI OLE ONGELMA

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn Suomen osasto on juuri moittinut Suomen kuntapäättäjiä liian vähäisistä tiedoista naisiin kohdistuvasta väkivallasta, kuntien liian vähäisistä palveluista ja liian pienestä raha-avusta pahoinpideltyjen naisten tueksi.

Amnesty on tärkeällä asialla, mutta omasta mielestäni miesten naisiin kohdistama väkivalta on oire, ei tauti. Ajattelen asian näin: mies joka käyttää ruumiillista tai henkistä väkivaltaa muita miehiä kohtaan, käyttää niitä helpommin myös naista kohtaan, toisin kuin mies joka ei koskaan satuta ketään. Lyömään tottunut mies ei katso ketä lyö, vaan uhriksi valikoituu joku lähinnä oleva, esimerkiksi puoliso tai mies jolla on väärän värinen pipo.

Vertaan asiaa viinanjuontiin: joka juo paljon viinaa, todennäköisemmin joutuu putkaan kuin sellainen, joka ei juo lainkaan. Eli mies, joka ei lyö miehiä, harvemmin lyö naisiakaan ja sävyisä mies, joka ei tappele ja pottuile grillin jonossa, ei käytä väkivaltaa naisiakaan kohtaan.

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjunta hoitaa oiretta, eikä tautia. Todellinen tauti on yhteiskuntamme, jossa miehen kuuluu olla agressiivinen ja väkivaltainen. Arvostusta ja kunnioitusta saa vain käyttämällä ruumiillista tai henkistä väkivaltaa muita kohtaan, ja joka ei väkivaltaa käytä, usein joutuu sen uhriksi.

Mikäli jollain taikakeinolla tai panostuksella saadaan miesten keskinäinen väkivalta vähenemään, naisiin kohdistuva väkivalta vähenee sekin lähes automaattisesti.

Mitä vähemmän miehet hakkaavat toisiaan, sitä vähemmän hakataan myös naisia.

1 kommentti:

  1. Tottahan se taudin alkuperän hoitaminen on äärimmäisen tärkeää ja siihen pitää miettiä ratkaisuja. Kuitenkin myös oiretta pitää hoitaa, kunnes itse taudin aiheuttaja saadaan kuntoon.

    Jos jatkamme tätä vertausta tauteihin, niin vaikka perushygienia on paras ehkäisy moneen tartuntatautiin, niin emme voi silti jättää jo sairastuneita hoitamatta.

    VastaaPoista