tiistai 14. helmikuuta 2017

UUSI VANHA KIRKKO YLIVIESKAAN

En kuulu kirkkoon, mutta lämpöisiä ajatuksia minulla on kristinuskosta. Päähäni pälkähti laatikon ulkopuolinen ratkaisu Ylivieskan poltetun kirkon korvaamiseksi.

Kirjeeni Ylivieskan seurakunnalle:

Ylivieskan seurakunta

Ehdotukseni kirkoksi

Tervehdys. Olette rakentamassa uutta kirkkoa poltetun tilalle. Ideani asiaan on tämä: Ei rakenneta uutta kirkkoa, vaan ostetaan ulkomailta vanha kirkko joka puretaan ja pystytetään uudelleen Ylivieskaan. Ranska, Italia, tai vaikka Espanja, jossa kirkko menettää suosiotaan, luultavasti suostuisi luopumaan yhdestä monista vanhoista kirkoistaan (maksua vastaan ekumenian nimissä) Ylivieskan hyväksi. Ja koska Välimeren seudulla on tuhansittain kirkkoja, joitten kunnossapito maksaa, luopuva maa säästäisi rahaa ja Ylivieska saisi uuden, mutta silti historiallisen kirkon. Voi jopa olla edullisempaa tuoda kirkko kuin rakentaa kokonaan uusi suunnitteluineen.

Kirkon rakentaminen ei ole kuin paikallinen, korkeintaan Suomen tasoinen uutinen, mutta vanhan kirkon uusiokäyttö olisi uutinen ja kasvattaisi Suomen mainetta eräänä maailman innovatiivisimpana maana. Siis Ylivieskaan uusi, mutta silti historiaa täynnä oleva kierrätyskirkko. Se olisi myös ekoteko, jos kuljetus toteutetaan oikein.

Asiaa tulisi mielestäni tutkia ja harkita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti