maanantai 13. helmikuuta 2017

TINDER TYÖTTÖMYYTEEN

Työttömyys on aina ollut ongelma Suomessa, lyhyitä ja harvoja kausia lukuunottamatta. Samoin ovat suomalaiset, eräs maailman kekseliäimpiä kansoja yrittänyt innovoida ideoita työttömyyden suitsimiseen. On käytetty teksti-televisiota, Pertti Salovaaran Työlinjalla-show´ta, internetiä ja perinteisiä keinoja saattaa yhteen työnhakija ja työnantaja.

Jonkun kannattaisi kehitellä Tinder-tyyppinen sovellus, joka saisi työttömän ja työnantajan kohtaamaan. Ajatelkaa, ei enää soittelua tai sähköposteja vaan työtä voisi hakea ihan vain olemalla kännykän ulottuvilla.

Uskoisin että teknologiakaupunki Oulusta löytyisi osaamista luoda älypuhelinsovellus työn ja työnhakijan etsimiseen. Ehkä Whatsapp- tai Telegram-pohjainen sovellus tai jokin muu, en tunne tekniikkaa kuin kotitarpeiksi,  voisi helpottaa työnsaantia, tai ainakin sen etsimistä. Tampereella jonkinlainen keikkapohjainen sovellus on ollut jo käytössä.
Kehotan Oulun insinöörejä ja ohjelmoijia tarttumaan ideaan sovelluksesta työnhakuun.Sellainen ainakin sopisi teknologiakaupunkimme imagoon ja sille olisi markkinoita maailmalla siinä missä Angrybirdseille tai muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti