torstai 24. maaliskuuta 2016

TERRORIN AIKA

Kaksi päivää sitten tiistaina 22.3.2014 kello kahdeksan aikaan aamulla Belgian Brysselissä tapahtui kaksi yhteenliittyvää terrori-iskua; Brysselin lentoasemalla sekä kaupungin keskustassa Maalbekin metroasemalla. Kolmella pommilla tehdyissä iskuissa kuoli 31 ihmistä; lentoaseman kaksi räjähdystä tappoi 11 ihmistä ja haavoittuneita on 100, metroasemalla tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli 20 ihmistä ja haavoittui 130.

Syylliseksi iskuihin on ilmoittautunut ISIS/ISIL/Daesh- nimillä tunnettu Syyrian ja Irakin alueilla oman islamistisen valtion perustanut islaminuskoinen terroristijärjestö. Muita epäiltyjä ei ole eikä Daeshin ilmoitusta epäillä.

On ehkä väärin minulta sanoa Daeshin ilmoittautuneen iskujen tekijöiksi ja olevan niihin syyllisiä; median Brysselin iskuja käsittelevissä jutuissa syyllinen on melkeinpä kuka tahansa, paitsi islamistinen terrori. Syyllisenä pidetään eurooppalaisten muslimeihin kohdistamaa rasismia, länsimaitten Lähi-idän politiikkaa, sosiaalista syrjäytymista ynnä muuta, mutta syyllinen ei median mukaan voi olla islamin levittämiseksi käytetty poliittinen väkivalta. Ennen kaikkea syy ei ole islam, vaan Daeshin islam on väärää islamia. Muslimien enemmistö ei ole radikaaleja islamin toteuttajia taikka levittäjiä. Ihmettelen vain, mikseivät muslimit, jotka eivät kannata islamismia pistä islamisteja kuriin, mikäli enemmistö ei kannata Daeshia.

Esitetty ajatus, että islamistinen terrori johtuisi rasismista Euroopassa, on järjetön. Suurin osa iskamistisesta terrorista tapahtuu Lähi-idässä; Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa sekä Afrikassa islamilaisessa Somaliassa. Näin on media muistanut meille kertoa. Ovatko nuo maat todella niin rasistisia omia asukkaitaan kohtaan, että ainoa ratkaisu on tappaa ihmisiä? Jos rasismi olisi syynä, niin Lähi-idän tulisi olla rauhankehto, jossa ainoastaan kristitty vähemmistö käyttäisivät terroria islamilaisia sortajiaan vastaan. Näin ei ole, vaan terroristit Lähi-idässä ovat aina islaminuskoisia.

Toinen syy miksi rasismi ei voi olla islamistisen terrorin syy, on islamin kansainvälisyys. Tänään lehdet kertoivat viidestä Daeshiin Suomesta liittyneestä miehestä. He olivat ainakin neljää kansallisuutta; bangladeshilaisia, etninen suomalainen, somali ja kurdi tai pari. He ovat useaa eri kansanryhmää, toimivat yhdessä islamin levittämiseksi eikä heillä ole muuta yhteistä kuin että he kaikki ovat muslimeja, Rasismia he eivät liene Daeshissa kokeneet.

Islamistiset terroristit ovat useaa eri ryhmää; joku asuu Euroopassa, syntynytkin täällä ja toiset ovat aina asuneet islamilaisissa maissa,  jotkut ovat rikkaita, toiset köyhiä, moni on korkeakoulutettu, eräät eivät osaa lukea, joillakin on työ ja perhe, joillakin ei, osa on älykkäitä ja useimmat eivät ynnä niin edelleen.

Islamististen terroristien ainoa yhdistävä tekijä on terroristien uskonto; islam.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti