lauantai 25. lokakuuta 2014

SYYRIAN SISSIT

Suomi on päättänyt antaa veronmaksajan rahoittamaa kuntoutusta ja sopeutusta Syyriasta palaaville taistelijoille. Pidän päätöstä hyödyttömänä ja tarpeettomana.

Perusteeni ovat nämä: Syyrian sotaan osallistuneet ja sieltä palaavat ovat joko paatuneita taistelijoita, jotka tulevat Suomeen lomailemaan ja/tai värväämään sotajutuillaan uusia sotureita tai sitten sodan raakuuteen ja oloihin Syyriassa pettyneitä jotka eivät aio palata sotaan.

Paatuneet taistelijat eivät terapiassa luovu aatteestaan ja heidän kuntouttamisensa ei tule toimimaan. Kuntouttaminen ei myöskään toimi mikäli kuntoutettava ei halua kuntoutua; motivaatio muuttua on parantumisen ehto.

Sotaan pettyneet eivät kuntoutusta tarvitse, hehän ovat jo luopuneet väkivaltaisesta islamismista. He eivät ole palaamassa Syyriaan tai menossa muille taistelukentille, eivätkä myöskään aio käyttää väkivaltaa levittääkseen islamismia Suomessa. Taisteluun pettyneet ovat saaneet rokotuksen ja kylmän suihkun väkivaltaa ja sotaa vastaan.

Muutenkin ihmettelen valtion logiikkaa terroristeja kohtaan. Joitakin aikoja sitten vangittiin kuulusteltavaksi muutamia ihmisiä rahan keräämisestä terrorijärjestölle Syyriaan. Heidät laitettaneen terrorijärjestön tukemisesta rahallisesti oikeuteen ja ainakaan ehkä jopa tuomitaan. Siis rahan keruusta ruokaan, lääkintätarvikkeisiin ja ehkäpä aseisiinkin.

Samaan aikaan kuitenkin veronmaksaja kustantaa sotatoimiin osallistuneitten ja mahdollisesti ihmisiä tappaneitten terroristien kuntoutuksen, tarkoituksena estää terrorin edistäminen. Kelakin maksaa tukia terrorijärjestöihin kuuluville Suomen asukkaille.

Suomen valtiolla on logiikka hukassa; tuntuu siltä että suomalainen byrokratia on paisunut niin suureksi että ristiriitaisten päätösten tekeminen ei tunnu missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti