keskiviikko 15. lokakuuta 2014

SUOMESTA SOTILAITA ISISTÄ VASTAAN

Suomi on päättänyt osallistua Isis- järjestön vastaiseen taisteluun toimittamalla humanitääristä apua; ruokaa, vilttejä, lääkintähuoltoa ynnä muuta.

Isis on kuitenkin terrorijärjestö, jolle humanitääristä työtä tekevät siviilitkin ovat iskujen kohteita. Auttajia siepataan, murhataan ja tulitetaan. Myös suomalaiset avustustyöntekijät tulevat olemaan vaarassa, eikä Isis kunnioita valtioitten rajoja vaan iskee Syyrian ulkopuolellakin.

Avustajat siis tarvitsevat aseistettuja sotilaita turvakseen voidakseen tehdä työtään. Jos suomalaisten suojaaminen ulkoistetaan vierasmaalaisille sotilaille, tämä on juuri sitä muitten selän taakse piiloutumista, josta suomalaiset ovat ruotsalaisia syyllistäneet sukupolvien ajan. Pitemmän päälle tulee myös herättämään pahaa verta ulkomailla, jos suomalaiset luottavat muitten turvaan ja antavat ulkomaalaisten taistella sekä kuolla puolestaan.

Olen sitä mieltä, että Suomen tulisi lähettää aseistettuja sotilaita suojaamaan suomalaisia avustustyöntekijöitä ja heidän toimintaansa Syyriassa tai sen lähialueilla.Islamismi uhkaa koko Eurooppaa, eikä poliittisesti epäkorrekteja tehtäviä voi ikuisuuksiin sälyttää ulkomaalaisten niskoille.

Esa Paloniemi
Oulu

Kalevassa 15.10.2014 julkaistu mielipidekirjoitukseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti