keskiviikko 8. lokakuuta 2014

LAKIMIEHET JA SYYTTÄJÄT

Tänään 8.10.2014 julkistettiin YLE Uutisten tutkimus, jossa kysyttiin tuomarien mielipidettä tuomioistuimissa toimivien lakimiesten ja syyttäjien ammattitaidosta. 98% sanoi ettei lakimiesten ammattitaito ollut aina riittävä juttujen hoitamiseen. Kuulostaa pahalta. Kyselyn saaneitten tuomarien vastausprosentti oli 35 %.

Se, minkä itse pistin merkille oli että julkistetussa tutkimuksessa puhuttiin talousrikoksista, asuntokauppa- ja urakkariidoista, toimeentuloturva-asioista sekä maankäyttö- ja rakennusasioista. Rikosasiat, jotka eniten kiinnostaisivat yleisöä, oli ilmeisesti rajattu tutkimuksen ulkopuolella tai tulos oli päätetty jättää julkaisematta. Ihmettelen miksi?

Mikäli kyselyyn vastanneista tuomareista suuri osa oli sitä mieltä, että lakimiesten ja syyttäjien ammattitaito ei ollut tarpeeksi hyvä yllä mainituissa asioissa, se tuskin on riittävän hyvä pahoinpitelyjen, ryöstöjen, varkauksien ja muitten rikosten kohdallakaan.

Pidän mahdollisena että joku päättävässä asemassa oleva teki päätöksen ettei rikosjuttuja oteta tutkimukseen mukaan tai jos tutkittiin, niin tulos jätettiin julkaisematta koska kansalaisten usko oikeuslaitokseen on muutenkin heikko. Venettä ei haluttu heilutella eduskuntavaalien ollessa puolen vuoden päässä. Kansahan voisi äänestää väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti