lauantai 4. lokakuuta 2014

SUOMEN ONGELMANA LIIAN NUORET PÄÄTTÄJÄT
Olen sitä mieltä, että syy Suomen kurjaan tilanteeseen on päättäjien nuoruus. Monikin puolueen puheenjohtaja on hädin tuskin keski-ikäinen, jolla ei ole juurikaan elämän kokemusta politiikan ulkopuolelta. He ovat siirtyneet koulunpenkiltä päättämään kansalaisten elämästä ilman omaa kokemusta rivikansalaisena olosta. Kun ei ole koskaan ollut vaikkapa työttömänä, on helppo luulla työttömien olevan vain muita laiskempia. Ministerivalinnoissakin kokemus on haitta, varsinkin naisille. Vain nuoret ja kauniit naiset pääsevät ministereiksi.
Ikääntyneitten määrä Suomessa on niin suuri, että sen pitäisi näkyä päättäjien joukossa. Nuorissa on tulevaisuus, mutta ei nykyisyys. Heidän aikansa pitäisi tulla kokemuksen karttuessa. Poliitikkojen tulisi vaihtua aikanaan, mikä tapahtuisi luonnostaan mikäli päättäjät olisivat vanhempia.

Jos huonosti käy, samat nykyiset nelikymppiset ja nuoremmat poliitikot ovat päättämässä asioista vielä 30-40 vuoden kuluttua. Sittenhän he ovat kaipaamiani vanhempia valtiomiehiä, mutta heidän kokemuksensa rajoittuu edelleen politiikan tekemiseen ilman taitoa kansalaisten edun ajamisesta.

Esa Paloniemi
Oulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti