maanantai 5. joulukuuta 2016

SYYLLISTYIN SUVAKISMIIN

Maahanmuuttokriitikkona olen huolissani maahantulijoitten aiheuttamasta taakasta suomalaiselle veronmaksajalle. Mikäli maahan tulee väkeä, on minusta parempi että maahantulijat tekevät jotain työntynkää, vaikkapa palkattomia työharjoitteluita ynnä vastaavia maksaakseen velkaansa suomalaisille. Olen muutamaan kertaan mielipidekirjoituksissani kirjoittanutkin työvelvoitteesta tai vastikkeellisesta sosiaaliturvasta maahan tuleville ulkomaalaisille.

Luinkin siis myönteisin mielin vastikään julkaistun uutisen, jonka mukaan moni turvapaikanhakija on mukana työtoiminnassa. Halusin jopa kantaa korteni kekoon Suomen ja maahantulijoitten eduksi ja lähetin lempikauppaani, armeijoitten ylijäämää myyvään Varustelekaan sähköpostitse kehotuksen ottaa yksi turvapaikanhakija työharjoitteluun Lekaan. Siellä on harjoittelijoita vuoden mittaan montakin ja yksi irakilainenkin varmasti joukossa pärjäisi. Ehkä sarkastisena loppukaneettina huomautin irakilaisilla useinkin olevan kokemusta ja tietotaitoa armeijavarusteitten suhteen.

Yhtä ehdotin sen vuoksi että kaksi tai useampi samaa kieltä puhuva helposti sosialisoivat vain keskenään omalla kielellään mutta Talon Ainut Arabi olisi pakotettu käyttämään ja sitä myötä oppimaan paremmin suomen kieltä. Useammankin harjoittelijan voisi tietysti ottaa, mutta näitten pitäisi olla eri kieltä puhuvia, jotta suomi olisi heidän yhteinen kielensä.

Hommafoorumilla minua taannoin nimitettiin "paatuneeksi Hommailijaksi" ja työharjoittelupaikan ehdottaminen turvapaikanhakijalle varmasti ihmetyttää minua tuntevia. Itse koen asian kuitenkin niin, että jos niitä perhanoita tulee, niin laitetaan töihin. Huithapelit ja hampuusit kuuklaavat Suomen, näkevät uhan joutua tekemään työtä ja päättävät hakea turvapaikkaa Ruotsista tai Saksasta. Työhaluiset turvapaikanhakijat sensijaan juurikin hakeutuisivat Suomeen. Kaikki siis voittavat; työhaluiset saavat työtä, työhaluttomat pakolaiset saavat lokoisat oltavat jostain muualta ja Suomeen tulleet eivät pelkästään kuormita Suomen taloutta, mikä puolestaan vähentää rasismia. Win-win, kuten amerikaksi sanotaan.

Sain Varustelekalta vastauksenkin; ajatus on toteutettavissa ja mahdollinen, mutta eivät ilmeisesti ainakaan vielä aio ryhtyä aktiivisesti maahantulijaa työharjoitteluun etsimään. Ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia siellä ollee jo sen verran voidaan puhua kansainvälisestä työyhteisöstä.

Paljastin piilevät kaappisuvakistin oireeni ja tein ehdotukseni vakavalla mielellä. Olen kuitenkin yhä sitä mieltä vähän ulkomaalaisia Suomessa tarkoittaa parempia ulkomaalaisia Suomessa.

Mietin silti itseäni; voisiko minussa, ja muissakin ihmisissä piileä Philip Zimbardon lanseeraama ns. "Lucifer-efekti". Eli ihmisissä on piilevä kyky tai potentiaali hyvään ts. maahanmuuton vastustamiseen ja pahaan ts. suvakismiin. Ulkopuolelta tulevat vaikutteet sitten saavat vaa´an kallistumaan puoleen tai toiseen. Ihminen on väritön ja hajuton kunnes elämä jättää jälkensä.

Sitä sietää miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti