torstai 29. joulukuuta 2016

MEKÖ OLEMME KAIKKI MAAHANMUUTTAJIA?

Päivän uutisissa netissä, lehdessä ja televisiossa on ollut DNA:n käyttö sukututkimuksessa. Maksua vastaan voi sipaista poskensa sisäpintaa vanupuikolla, lähettää sen Amerikkaan ja aikanaan saa tiedon mistä esi-isät ovat tulleet ja mitä kautta minne päätyneet. Niin kutsuttu haploryhmä tiettävästi kertoo esi-isien reitin. Kriitikot tosin sanovat haploryhmän tutkimisen olevan yhtä luotettavaa kuin horoskooppi.

Joka tapauksessa YLE esittää varmana tietona että DNA-tutkimukset "vievät pohjan muukalaisvihalta ja rasismilta", sillä "olemme kaikki maahanmuuttajia". Tarkoitus pyhittänee keinot muokata mielipiteitä.

Itselleni on selvää, etteivät vaikkapa Afrikassa tai Siperiassa eläneet esi-isäni muuta sitä tosiseikkaa että minä olen suomalainen. Minulla on oma identiteettini ja muinaisilla sekä tulevilla esi- ja jälkipolvillani omansa. Minä en ole afrikkalainen vaikka edeltävät polvet sieltä tulivat, ja mahdolliset jälkipolveni esimerkiksi 1000 vuoden kuluttua eivät koe olevansa suomalaisia vain sen takia että esi-isiä Suomesta löytyy, mikäli itse asuvat vaikkapa Marsissa tai muualla.

Yleisradiolla varmasti on hyvä tarkoitus; muokata propagandalla mielipiteitä maahanmuutolle myönteiseksi ja rasismin vastaisiksi. En olisi omanlaiseni vastarannan kiiski, mikäli minuun YLEn agitprop ei vaikuttaisi eri tavalla.

Ajatukseni on tämä: Jos olemme kaikki maahanmuuttajia, se koskee myös maahanmuuttaneita Suomen asukkaita ja niitä joilla on juuret muualla. Eli jos minulle sanotaan esimerkiksi Abdirahim Husu Husseinin tai Jani Toivolan olevan suomalaisia, koska Husu on Suomen kansalainen ja on asunut täällä pitkään ja Jani on puoleksi kantasuomalainen, voin perustellusti ja YLEn uutisiin tukeutuen väittää vastaan ja sanoa: "Ei, he eivät ole suomalaisia vaan maahanmuuttajia". Sillä nythän on YLE julistanut ettei suomalaisia ole vaan ainoastaan maahanmuuttajia. Näin minä näen asian.

Viisaan miehen kuuluisaa lausetta mukaillen: Afrikkalaisia emme ole, maahanmuuttajia emme halua olla; olkaamme siis suomalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti