tiistai 20. joulukuuta 2016

KAKKA EI VÄHENE LEVITTÄMÄLLÄ

...sanoo vanha suomalainen sananlasku. Sama pätee myös Eurooppaan tuleviin pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin; ongelmat lähtömaissa eivät vähene vaan leviävät näitten maitten ulkopuolelle. Konfliktiin osallistuvat ihmiset ja ihmisten liikkuessa myös uudessa asuinmaassa alkavat kinat, riidat ja väkivalta ihmisten kesken, sillä konfliktin syyt eivät katoa.

Suomessakin moni ihminen on paennut ongelmia muuttamalla uuteen paikkaan, vain havaitakseen että ongelmat seuraavat perässä; seinäjokisesta juoposta tulee helsinkiläinen juoppo ja yksinäinen Helsingissä on yksin myös Seinäjoella. Ja shiioja tai kristittyjä vihaava sunni vihaa näitä myös Suomessa.

Viime vuosina on ollut useampikin tapaus, jossa turvapaikan hakuun Eurooppaan tullut on syyllistynyt terrorismiin tai muihin väkivaltarikoksiin. Mikäli syynä ei ole maahanmuuttajien geneettinen perimä, uskonto tai kulttuuri, niin syy on maahanmuutto. Ongelmat saavat ihmiset muuttamaan ja ongelmaisen ihmisen ongelmat vain pahenevat vieraassa ympäristössä. Kun ei osaa kieltä eikä kotoudu, niin ongelmia siitä tulee, ja ongelmien ratkaisu on miehillä usein väkivalta; joko yhdistettynä päihteisiin tai ilman. Mikäli päästään eroon tai vähennetään maahanmuuttoa, maahanmuutosta johtuvat ongelmat häviävät tai vähenevät.

Parasta kotouttamista on mahdollisimman vähäinen kotoutus; ihmiset joko kotoutuvat tai eivät. Osa kotoutuu ja jää, osa ei ja palaa kotiin. Lyhyesti ajatukseni on seuraava: pakolaiset eivät pakene terroria vaan tuovat terrorin mukanaan.

Poliittisesti epäkorrekti ajatus, mutta uskon olevani oikeassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti