torstai 8. joulukuuta 2016

SUVAKISMIN MUSTA TIISTAI

Suomen Itsenäisyyspäivä 6.12.2016 oli synkkä ja musta päivä suvakisteille, liberaaleille ynnä muille äärivasemmistolaisille. Kansallismielinen 612- kulkue Suomen itsenäisyyden muistoksi keräsi jättiläismäisen osallistujamäärän; suuremman kuin vastustajien yritys sabotoida tilaisuus.

Narinkkatorilla Kampin edessä alkoi kello 15.30 Fortress Europe- tilaisuus. Kirpeään pakkasilmaan tuli noi 150 ihmistä juomaan glögiä, kuuntelemaan puhujia ja musiikkia. Tilaisuuden juonsivat Tiina "Tuonen Joutsen" Wiik sekä Kyuu Eturautti, molemmat kansallismielisten parissa tunnettuja. Musiikkina tapahtumassa oli mm. Maamme-laulu, Finlandia-hymni sekä Sabatonin Suomi-aiheisia hevikappaleita.

Puhujia Narinkkatorilla oli useita; kuten Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen ja kansanedustaja Mika Raatikainen, oululainen Junes Lokka ja monia muita yksityisiä sekä julkisia henkilöitä.

Kampin tilaisuuden osallistujat kävelivät yhdessä Töölöntorille osallistuakseen 612-kulkueeseen ja siellä pajatso laukesi kunnolla; tori edellisvuottakin täydempi ihmisistä. Kulkueen järjestäjiin kuuluva Tuukka Kuru piti isänmaallisen puheen ja osallistujille jaettiin soihdut. Osa marssijoista oli varautunut ottamalla mukaan omat soihdut ja 612-yhdistyksen jakamat 3000 soihtua menivät kaikki kuin kuumille kiville, ja osalle osallistujista soihtua ei riittänytkään.

Kulkueen lähtiessä kello 18.30 aikaan jossain peräpäässä oli kuuleman mukaan kaplakka, kulkueen vastustajien käydessä osallistujien kimppuun mutta poliisi sai häiriköt hallintaan.

612-kulkue eteni hyvässä järjestyksessä kohti Hietaniemen hautausmaata ja häiriöitä ei matkan varrella ollut havaittavissa. Matkan varrella näkyi pari tyttöä pahvilapun kanssa, johon oli kirjoitettu "EI RASISMIA" ikäänkuin Suomen itsenäisyyden muistaminen olisi rasistista. Tytöt eivät kuitenkaan häirinneet kulkuetta; heidän järkytyksensä tuhansien osallistujien määrän nähdessään näkyi kasvoilta. Tytöt saivat palella kadun varrella pitkään, jos aikoivat odottaa koko kulkueen marssivan ohitseen.

Koko kulkueella oli mittaa varmasti 1-2 kilometrin verran ja soihtumeri jatkui edessä sekä takana niin kauas kuin silmä kantoi.

Antifa oli tänäkin vuonna paikalla kyltteineen, mutta pysyi joukkovoiman edessä hiljaa. 612-kulkue tervehti heitä reippailla "HA HA ANTIFA"- huudoilla, joihin ei vastausta kuulunut.

Hietaniemen sankarihautausmaalle saavuttiin määrättyyn aikaan ja eräät virittelivät paikalla laulua. Tilaisuus oli kuitenkin melko lailla ohi. Erään toisen perussuomalaisen kanssa kävelimme pimeän hautausmaan halki takaisin keskustaan.

Vuoden 2016 itsenäisyyden 612-kulkue oli menestys. 3000 jaettua soihtua ja kun osalla oli omat, osan jäädessä ilman, mukana oli keveästi 3200-3300 ihmistä. Poliisi ja kulkueen joukkovoima sekä järjestyksenvalvojat pitivät tilaisuuden rauhallisena ja ensiapuhenkilöstö avusti pätevästi muutamaa kulkueeseen vammoistaan huolimatta osallistuvaa.

Vuonna 2015 kulkueeseen osallistui noin 700 ihmistä, 2016 yli 3000. Ensi vuonna Suomen itsenäistymisen 100-vuotisjuhlavuonna mennee 10000 osallistujan raja rikki.

Kiitän Tuukka Kurua ja muita järjestäjiä loistavasta tilaisuudesta. Ensi vuonna uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti