perjantai 7. lokakuuta 2016

TEOTWAWKI

Suomen media suhtautuu Venäjään maanisen vihamielisesti. Kaikki Venäjään liittyvät uutiset uutisoidaan kielteisesti; venäläinen poliitikko tai virkamies sanoo jotain ja Suomen media sanoo tämän "uhkaavan" tai "jyrähtävän". Tänäistä uutisvirtaa on hallinnut kahden venäläisen koneen Suomen ilmatilan loukkaus. Tapauksesta on kirjoitettu tänään paljon ja kommentteja on pyydetty jopa Suomessa vierailevalta USAn varapuolustusministeriltä.

Ilmatilan loukkauksia tapahtuu, mutta Suomessa mediaan pääsee ainoastaan venäläisten tekemät käynnit Suomen ilmatilassa; pääministeri Juha sipilän mukaan edellisen kerran suomalaista ilmatilaa loukkasi tanskalainen helikopteri ja sitä edeltävinä kahtena kertana yhdysvaltalaiset koneet. Näitä ei edes mainittu mediassa, eikä niistä tiedettäisi ilman pääministerin kommenttia ilmatilanloukkauksista.

Vuosi vuodelta käy uskottavammaksi Lännen/ Suomen ja Venäjän välinen sota. Merkkejä aloin nähdä jo 2013 kieppeillä ja ollessani 2014 EU-vaalien vaalikylässä keskustelemassa ihmisten kanssa, havaitsin etten ollut epäilyjeni suhteen yksin; useampikin pahan ilman lintu puhui samasta asiasta; Suomessa ja muun Lännen mediassa on käymässä kampanja Venäjän uhkaksi muodostamiseksi.

Yhä useampi ihminen on samaa mieltä: rauhan aika on loppumassa ja sota tulossa. Kyseessä ei liene vain Suomen oma kampanja kansan saamiseksi NATOn kannattajiksi vaan yleisempi suuntaus koko Lännessä. Syynä voi olla raha ja maailmanlaajuinen taloudellinen alamäki; ennen Ensimmäistä maaimansotaa oli talous kuralla ja tilanteen korjasi maailmansodan aiheuttama  talouden ylämäki; mihet olivat sodassa eivätkä työttöminä ja sota vaatii aseita, ruokaa varusteita ynnä muuta eli talous kasvoi. Sama tapahtui 1930-luvun laman jälkeen Toisessa maailmansodassa.

Nytkin on talouden kurimus käynnissä ja sota on suurimpia bisneksiä. On uskottavaa että Asioista Päättävät tai jonkinlainen omin päin toimiva tuntematon taloudellinen kehityskulku on päättänyt korjata asian vanhalla menetelmällä; sodalla. Mahdollisesti, ehkä jopa toivottavasti riittää vuosikymmneten mittainen uusi Kylmä sota, jolloin asekauppa käy mutta niitä ei käytetä kuin jossain Kolmannen maailman proxysodassa.

Oli miten oli, kovemmat ajat ovat edessä; talous, ilmastonmuutos, sota pitää siitä huolen. TEOTWAWKI eli The End Of The World As We Know It on tulossa; hyvät ajat jäivät taakse ja taivaanrannassa häämöttää vanhan maailman tuho ja uuden, tuntemattoman maailman alku.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti