lauantai 22. lokakuuta 2016

KANSANEDUSTAJA NALLE WAHLROOS

Moni liike-elämässä kannuksensa ja omaisuutensa ansainnut on rahojensa turvin siirtynyt politiikkaan. Suomesta tulee hakematta mieleen liikemies-pääministeri Juha Sipilä (kepu) sekä yritysjohtaja/hallitusammattilainen ja nykyään sitoutumaton keskustalainen viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner, Yhdysvalloista löytyy kiinteistömiljardööri republikaanien presidenttiehdokas Donald "The Trumpster" Trump. Raha ja politiikka eivät siis ole vain toisiaan täydentäviä vaan myös yhteneviä voimia.

Päivän uutisissa suurliikemies ja kartanonherra Björn "Nalle" Wahlroos kertoi ajatuksenaan että tulevaisuudessa suuri määrä työpaikkoja tulee katoamaan muun muassa robotisoinnin takia, eli koneet tekevät monilla aloilla ihmistyöntekijät liian kalliiksi tekemään työtä. Kone tekee enemmän voittoa halvemmalla ja ihminen häviää kilpailun työpaikasta.

Nalle Wahlroos ei kuitenkaan esitä ihmisten jäämistä työttömiksi vaan arvelee ihmisten työllistyvän kunhan palkka on tarpeeksi alhainen. Tulevaisuudessa vaihtoehtoina on joko työllistyminen matalapalkka-alalle tai työttömyys. Matalalla palkalla ei kuitenkaan tule toimeen ja Nalle esittää palkan lisukkeeksi perustuloa. Pieni palkka+perustulo= riittävä tulo, näin minä sen ymmärrän.

Haastattelussa Björn "Nalle" Wahlroos sanoi näin: "On pidettävä huoli siitä, ettei synny uutta köyhälistöä."

Tuo ylläoleva ei täsmää median luomaan kuvaan piinkovasta kapitalista, joka kerää omaisuuden kerta toisensa jälkeen. Mieleeni tuli, että ehkäpä Nalle kaipaa uutta haastetta ja on siirtymässä politiikkaan. Kuntavaalitkin ovat sopivasti rapian puolen vuoden kuluttua. Ennakkotapauksiakin siis on kuten jo totesin. Tunnettavuuttakin Nallella on ja rahaakin löytyy kampanjaan omasta takaa. Hän olisi lähes varma läpimenijä puolueessa kuin puolueessa, tai omalta listalta.

Mitään tietoa ei julkisuudessa Nallen politikoinnista ole, mutta ajatus suurliikemiehestä joka huolehtii köyhälistöstä, saa miettimään mistä moinen johtuu. Saatan olla väärässäkin; Nalle Wahlroos on niin rikas, että hänellä on varaa ajatella muitakin. Ja joskus muinoin hän on ollut kommunistien piireissä, ehkä jotain on sieltä jäänyt takaraivoon itämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti