lauantai 1. lokakuuta 2016

MAAHANMUUTTOKRIITTINEN MIELENOSOITUS OULUSSA

Syksyisessä Oulussa järjestettiin maahanmuuttoa kritisoiva mielenosoitus Kaupungintalolla kello 13 alkaen. Tilaisuuden oli kahdessa päivässä järjestänyt oululainen yksityishenkilö yhteistyössä Suomi Ensin- järjestön Marco de Witin kanssa. Samaan aikaan Rotuaarilla muutaman sadan metrin päässä oli suvaitsevaisten Peli poikki- tapahtuma.

Oulun kaupungintalon edustalle saapui useita kymmeniä, ehkä viitisenkymmentä nykyisen maahanmuuton vastustajaa. Perinteen mukaan mielenosoittajille tarjottiin keksikahvit ja oululainen kansallismielinen vaikuttaja Junes Lokka lähetti tapahtumasta kuvaa suorana Internetiin. Tällä kertaa mielenosoitusta saattoi seurata kahtena eri lähetyksenä erään toisenkin lähettäessä tapahtumasta.
Tilaisuus oli juuri alkamassa, kun yksittäinen vastamielenosoittaja puhalteli pilliin, heitti yhden osanottajan kyltin maahan ja pakeni paikalta. Vahinkoja ei kukaan kärsinyt, ja paikalla olleet poliisit eivät puuttuneet asiaan.

Saman päivän Kalevassa julkaistu pöyristyttävä tapaus puhutti osallistujia. Oulussa asunut afrikkalaista tyttöä oli maahan muuttanut isä käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen 9- vuotiaasta lähtien. Oliviaksi kutsuttu tyttö oli tullut isästään raskaaksi ensi kerran 11- vuotiaana ja 16- vuotiaana oli isänsä tahdosta synnyttänyt tälle pahasti sairaan lapsen, jonka isä ja isoisä Olivian oma isä yhtäaikaa oli. Oulun lastenvalvonta ei ollut reagoinut tytön itsemurha- alttiuteen ja useisiin abortteihin. Mahdollisesti syynä oli pelko rasismisyytteistä. Yrittäjänä ja käräjäoikeuden lautamiehenä toiminut isä pakeni maasta huomatessaan jäävänsä kiinni tyttärensä raiskauksista ja pahoinpitelyistä.

Mielen ilmaus kesti reilun tunnin ja useampi osanottaja kertoi tuntojaan maahanmuutosta ja suomalaisten syrjinnästä omassa maassaan. Tapahtuman musiikista vastasi nauhoituksena suomalainen kansallismielinen omilla, kantaaottavilla esityksillään esimerkiksi laulamalla Petteri Orposta laulun Petteri Punakuono sävelin.

Seuraavaa Oulun mielenosoitusta kaavaillaan marraskuuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti