keskiviikko 10. elokuuta 2016

LÄNNENMIES JA MAAHANMUUTTAJA

Media on viime aikoina kertonut, että muslimien tänä vuonna Euroopassa tekemien väkivaltaisten iskujen takana saattaa olla ulkomaalaisten mielenterveysongelmat. Suomessa Punainen Risti ja maahanmuuttovirasto Migri ovat sitä mieltä, että ulkomaalaisten mielenterveyshoitoon pitäisi panostaa enemmän rahaa. Ääneen sanomattomana syynä on mahdolliset uudet väkivallanteot, joita Suomessa on tapahtunut- raiskaukset, tappelut, Oulun kirvesmurhat ja Lenkkeilijätytön elävältä polttaminen esimerkiksi.

Varmasti Suomen kymmenien tuhansien turvapaikkaa hakevien ulkomaalaisten ja muitten maahn tulleitten joukossa on mielisairaita, väkivaltaisiakin sellaisia. Itsekin vuosia Suomen ulkopuolella viettäneenä tiedän, että poissa kotoa on joskus karu olla ja sellainen saa helposti porot karkaamaan tokasta.

Silti pidän vääränä että ulkomaalaisille räätälöitäisiin omat mielenterveyspalvelut, samaan aikaan kun suomalaiset jäävät usein ilman hoitoa. Eikö tarkoituksena ole kotouttaa ulkomaalaiset Suomeen eikä laittaa apartheidsysteemiä maahamme? Eivät ulkomaalaiset kotoudu sillä että heidät eristetään omiin palveluihinsa. Parhaiten kotoutuu käyttämällä samoja palveluja suomalaisten kanssa, jolloin eivät suomalaisetkaan katkeroidu ulkomaalaisten etuoikeuksista.

Jos ulkomaalaiset käyttävät omia, heille tarkoitettuja terveyspalveluja, heillä ei ole mitään tarvetta tai syytä kotoutua pärjäämään omillaan. Samassa jonossa suomalaisten kanssa odotus käy pitkäksi, mutta matujen omat jonot ovatkin huomattavasti lyhyemmät; ihan siitä syystä että maahantulleita on vähemmän kuin suomalaisia. Eli ulkomaalaiselle on eduksi ettei hän ainakaan virallisesti pysty olemaan samassa asemassa suomlaisten kanssa. Kuka nyt alkaisi pitkään vuoroaan odottamaan kun voi mennä herrakansan ohituskaistaa jonojen ohi? Mahdollisesti vieläpä jonkun muun maksaessa laskun.

Nyt on pakko myöntää että minä itse olen käyttänyt herrakansan ohituskaistaa jonoja välttääkseni. Aikoinaan Suomeen tullessani olin ulkomaan kansalainen ja käytin sitä työvoimatoimistossa hyväkseni työ- ja koulutuspaikkaa etsiessäni. Huolimatta siitä että olen kansalaisuudestani huolimatta aitosuomalainen ja melkein avojalkainen oululainen, minut heti työttömäksi ilmoittaututessani pistettiin ulkomaalaisten työvoimapalvelujen osastolle. Säännöt olivay sellaiset; olin ulkomaan kansalainen ja siitä syystä kävin samalla virkailijalla somalien, kurdien, arabien, brittien ja ties kenen kanssa. Ja aivan totta; meitä ulkomaaneläviä oli Oulussa tuolloin työttömänä niin vähän ettei virkailijalle tarvinnut kauaa odottaa. Suomalaiset saivat jonottaa, me ulkomaanpellet piipahdimme työkkärissä suit sait ja ehdimme lähteä ennen kuin kantapeikkojen jono oli liikahtanutkaan.

Tämä oli siis siihen aikaan kun työvoimatoimisto oli vielä työvoimatoimisto ja jossain määrin yritti saada työttömiä pois kortistosta.

Kärjistetysti voisi sanoa, että on siinä oma logiikkansa miksi ulkomaalaisille pitäisi antaa etuoikeus  mielenterveyspalveluihin; kun suomalainen masentuu, hän alkaa ryypätä ja tappaa itsensä mutta kun ulkomaalainen masentuu, ulkomaalainen raiskaa, tappaa suomalaisen kirveellä, tai sitten rajäyttää itsensä ja suuren joukon lännenmiehiä. Suomalaisen väkivalta enimmäkseen kohdistuu hiljaa omaan itseen ja ulkomaalaisen metelillä viattomiin ihmisiin. Sille annetaan, josta on eniten harmia harmin minimoimiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti