sunnuntai 21. elokuuta 2016

ELEKTRONINEN PAAVO NURMI

Rio de Janeiron olympialaisista ei ole tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa kuin naisten nyrkkeilystä voitettu pronssimitali. Varma ei voi vielä vuosiin olla, sillä tänä vuonna 2016 jaettiin uusiksi Lontoon olympialaisissa 2012 voitettuja mitaleita dopingtestien tulosten tarkistusten jälkeen. Ties vaikka vuonna 2020 tulisi Rion olympialaisista 2016 mitali tai pari Suomelle lisää muitten maitten dopingkäryjen vuoksi.

Tilanne on se, että dopingin vuoksi urheilu ei enää ole yhtä kiinnostavaa kuin ennen eikä Suomikaan ole samanlainen urheilun suurvalta kuin Paavo Nurmen aikoina. Mitä huonommin suomalaiset urheilijat pärjäävät, sitä vähemmän Suomi satsaa urheiluun ja pienemmästä panostuksesta seuraa entistä kehnompi menestys. Edessä on suomalaisen urheilun alaspäin viettävä noidankehä mikäli mitään ei tapahdu.

Suomalaiset ovat kuitenkin maailman kekseliäintä kansaa ja tekninen tietotaito on Suomessa huippulaatua. Kukapa muu kuin suomalainen keksisi pestä autonsa kännykän avulla tai kilpailla kännykän heitossa? Muu maailma on liiaksi laatikkoonsa sulkeutunut keksiäkseen mitään omaperäistä.

Ehdotankin että Suomi ottaa nämä voimavaransa hyötykäyttöön ja alkaa ammattimaisesti panostaa elektroniseen urheiluun eli tietokonepelien pelaamiseen urheiluna. Se olisi kunnosta riippumatta mahdollista jokaiselle ja ajallaan e-urheilu tuottaa uusia suomalaisia innovaatioita peleihin ja niihin liittyvään tekniikkaan.

Uskon että tulevaisuudessa tietokoneilla pelaavat e-urheilijat ovat samanlaisia kansallissankareita kuin mäkihyppääjä Matti Nykänen ja juoksija Paavo Nurmi nykyään. Ehkä tietokonepelit pääsevät jonain päivänä myös uudistettujen olympialaisten lajiksi.
Ei anneta periksi, Suomi nousee vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti