keskiviikko 28. elokuuta 2019

KIITOKSET BUSSIKUSKEILLE

Liikun Suomessa paljon bussilla ja minulla on bussikuskeista sekä busseista vain hyvää sanottavaa. Jos bussimatkustuksessa on häiriöitä, syynä ovat yleensä matkustajat, kuten taannoisissa bussin kaappausta yrittäneitten maahanmuuttajien tapauksissa. 

Olen useita kertoja istunut bussissa Helsingistä Ouluun tai toisinpäin ja lukenut kännykästä, miten junat ovat myöhässä tai lennot peruttu lumen takia mutta suomalaista bussikuskia ei tunnu pysäyttävän mikään. Tulkoon myrsky ja tuisku mutta bussi on perillä ajallaan. Mikäli tulee konerikko lähi- tai kaukoliikenteessä, korvaava bussi on hetkessä paikalla ja ottaa menetetyn ajan kiinni. 

Bussi on kaukoliikenteessäkin edullinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto eikä ajassakaan häviä junille. Myös se on bussien etu, että liikkuminen itä-länsisuunnassa onnistuu, toisin kuin pääasiassa pohjoisen ja etelän välillä kulkevilla junaradoilla tai lentoreiteillä. Busseissa ei myöskään ole häiriötä aiheuttavia ravintolapalveluja, mikä aiheuttaa lentokoneissa ja junissa turhaa liikkumista sekä hälinää.

Aina ei tosin bussillakaan seikkailutta pääse perille. Erään kerran Ruotsissa ensimmäistä vuoroaan ajava nuori naiskuski jotenkin harhautui  maantieltä metsätielle ja ajoi bussinsa niin syvälle metsään, ettei osannut enää peruuttaa autoaan sopivalle kääntymispaikalle vaan joutui soittamaan hätiin kokeneemman virkaveljen ajamaan auto takaisin reitille. Myöhästyin tapauksen vuoksi töistä mutta sain kivan tarinan kerrottavaksi ja sehän olikin ruotsalainen bussi eikä suomalainen.

Kiitän bussikuskeja hyvästä ja ympäristöystävällisestä työstä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti