lauantai 19. joulukuuta 2015

RAJAT KIINNI OULUSSA

Tänään 19.12.2015 oli Oulussa Rajat kiinni- mielenilmaus. Junes Lokka ja Jiri Keronen olivat Facebookissa ja Oulu-lehden ilmoituksella tiedottaneet Oulun Kaupungintalolla kello 12 alkavasta tapahtumasta. Itse olin joukossa jo hyvissä ajoin, vaikken ihan ensimmäiseksi ehtinytkään. Katselin paikalle jo tulleita miettien; siististi pukeutuneita ja ihan normaalin näköisiä ihmisiä. Epäröin joukkoon liittymistä hetken aikaa; olisi harmillista tunkeutua vahingossa vastamielenosoittajien leiriin. Vaikka eivätpä mielenosoitukseen tulleet iän eivätkä vaatteitten perusteella olleet anarkisteja, heillähän ollee risaiset niittivaatteet ja pappa-tunturin varaosat naamalla.

Liityin sitten kuitenkin joukkoon ja pian alkoi tuttujakin ilmaantua; tuttuja nykyisiä ja entisiä perussuomalaisia, aiemmissa mielenimauksissa mukana ollut Finnish Defence Leaguen jäsenet ja tilaisuuden järjetäjät ja isännät; Junes Lokka ja Jiri Keronen. Poliisejakin oli läsnä, jo ennen minua. Ainakin kaksi mustaamaijaa ja kaksi tummennetuin lasein varustettua pakettiautoa joita moni veikkasi poliisin siviiliautoiksi. Poliisi oli myöntänyt mielenosoitukselle luvan sillä ehdolla, että paikalle saataisiin neljä järjestyksenvalvojaa. Junes ja Jiri olivat saaneet 6-7 järjestysmiestä, niistä olisi riittänyt vastustajillekin joitten piti peruuttaa vastamielenosoituksensa JV- kortin omaavien puutteessa. Jiri oli tarjonnut meidän valvojiamme anarkisteille, mutta tarjous ei ollut kelvannut. Saimme siis ilmaista mielemme ilman kananmunakuuroja, joilla muissa mielenosoituksissa oli vasemmisto uhkaillut.

Jiri ja Junes jakoivat puheenvuoroja halukkaille ja puheita pidettiinkin paljon, mieleen jäi ainut puheen pitänyt nainen. Hänet oli somali raiskannut ja nainen tunsi oikeudenkäynnissä jääneensä ilman tukea samaan aikaan kuin syytttessä olevaa raiskaajaa tuettiin veronmaksajan rahoilla leivättömän pöydän edessä.

Läheisten turvallisuus olikin monilla puhujilla mielessä. Useimmat olivat sitä mieltä, että rikolliset turvapaikanhakijat tulisi karkottaa armotta tuomion kärsimisen jälkeen. Jos pakolainen tietää joutuvansa karkotetuksi, ja silti valitsee tehdä rikoksen, mahdolliset raha- ja muut ongelmat kotimaassa eivät ole Suomen ongelma. "If you can´t do the time, don´t do the crime", kuten Amerikassa sanotaan.

Kylmästä ilmasta ja joulunajasta huolimatta Kaupungintalolle oli kokoontunut yli sata suomalaista vastustamaan hallituksen turvapaikkapolitiikkaa, jota tosin ollaankin kiristämässä, joskaan ei tarpeeksi. Oulun kokoiselle kaupungille 100 ihmistä joulun aikaan on hyvä tulos. Siitä kelpaa jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti