tiistai 8. joulukuuta 2015

DNA-NÄYTE TURVAPAIKANHAKIJOILTA

Suomeen on muutamassa kuukaudessa tullut 30.000 turvapaikanhakijaa joista osa on syyllistynyt rikoksiin ja muuhun häiriökäyttäytymiseen. Tappelut ja muut poliisihälytykset vastaanottokeskuksiin ovat arkipäivää ja suomalaisetkin ovat joutuneet turvapaikanhakijoitten tekemien rikosten uhreiksi.

Pelkkiä raiskauksia on tullut poliisin tietoon parisenkymmentä, ja lisäksi on ollut vähäisemmmiksi katsottuja rikoksia ja häiriköintiä julkisilla paikoilla. Suomesta on tullut vaarallisempi paikka ja Juha Sipilän hallitus suunnittelee vähentävänsä ennestään alimiehitettyä ja ylityöllistetyn poliisivoiman määrää 900 poliisilla. Jos tämä toteutuu, vähennys laskee ihmisten turvallisuutta ja turvallisuudentunnetta entisestään.

Nykykäytännön mukaan yli 14- vuotiailta turvapaikanhakijoilta otetaan sormenjäljet talteen väärinkäytösten estämiseksi; esimerkiksi turvapaikan hakemisen useasta maasta torjumiseksi. Monilla turvapaikanhakijoilla ei ole tai he tuhoavat henkilöllisyystodistuksensa ennen turvapaikkahakemuksen jättämistä. Myös väärillä papereilla tulllaan Suomeen turvapaikkaa hakemaan.

Ehdotan että turvapaikanhakijoilta otetaan myös DNA-näyte turvapaikkaa hakiessa sormenjälkien ohella. Tämä helpottaisi turvapaikanhakijoitten tekemien rikosten selvittämistä ja kiinnijäämisen riskin noustessa turvapaikanhakijoitten rikollisuus vähenisi.

Joku voi olla sitä mieltä ettei saisi leimata kaikkia rikollisiksi, mutta johan maahantulleilta sormenjäljet otetaan. Eikä kukaan väitä kaikkia autoilijoita leimattavan rattijuopoiksi siitä syystä, että ratsiassa kaikki paikalle ajaneet autoilijat puhallutetaan mahdollisen juopumuksen toteamiseksi.

Kaikki maahan tulleet eivät ole rikollisia, mutta suuri osa on, emmekä tiedä ketkä haluavat elää rehellisesti ja ketkä tehdä rikoksia. Tästä syystä varotoimenpiteitä on tehtävä, sillä yhteiskunnalla on velvollisuus suojella asukkaitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti