torstai 3. joulukuuta 2015

GALLUPIT EIVÄT ÄÄNESTÄ

Tänään 3.12.2015 julkaistut kannatusluvut puolueille antoivat perussuomalaisille kylmää kyytiä. Alle 9% prosenttia äänestäisi perussuomalaisia mikäli vaalit olisivat juuri nyt. Oppositionkin kannatus oli korkeampi kuin Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten SSS- hallitus.

Syynä gallupsyöksyihin ollee maahan tulevien turvapaikanhakijoitten määrä ja näitten tekemät rikokset, jotka kohdistuvat monesti lapsiin ja vanhuksiin eli puolustuskyvyttömiin. Lisäksi työntekijöitten oikeuksien leikkaukset ja epäonnistunut yhteiskuntasopimus, jonka piti tuoda rauha työmarkkinoille, vaikuttavat niihin jotka eivät piittaa maahan sosiaaliturvan perässä tulevista irakilaisista ja muista kansallisuuksista. Hallitus on muutamassa kuukaudessa tehnyt epäsuosittuja päätöksiä ja näin leikannut omaa kannatustaan opposition puolueitten hyväksi.

Mutta hätä ei ole tämän näköinen; seuraaviin kuntavaaleihin on aikaa puolisentoista vuotta ja eduskuntavaaleihin kolme ja puolivuotta. Gallupit eivät äänestä, kuten Timo Soini sanoo. Vasta eduskuntavaaleissa hallitus vaihtuu jos suosio ei nouse. Ja noussee se, niin uskon. Oletan Juha Sipilän ja kumppaneitten tarkoituksella tekevän ikävät päätökset heti vaalikauden alussa, ja kun vaalit alkavat lähestyä, aletaan tehdä äänestäjiä miellyttäviä päätöksiä. Ehkäpä vuoden 2018 aikana, sopivasti ennen kevätvaaleja 2019, alkaa SSS-hallitus antaa päätöksiä ja asetuksia jotka nostavat hallituksen suosiota. Kuka tietää, jospa ensimmäiset kivat jutut hallitukselta äänestäjille tulevat jo ensi vuonna ennen huhtikuun 2017 kuntavaaleja.

Kun leikkaukset tehdään heti hallituksen taipaleen alussa, ne on paljolti unohdettu vaalipäivänä ja hallituksen mukavat päätökset ovat tuoreina äänestäjän mielessä vaalikopissa numeroa kirjoittaessa.

Raakaa mutta totta; politiikka on peliä jossa äänestäjät ovat pelinappuloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti