torstai 24. joulukuuta 2015

IHAN SIKANA

On taas joulu ja kinkun syönnin aika. Itsekin olen ollut perussuomalaisten kinkunsyöntitalkoissa apulaisena jakamassa kinkkua, laatikoita ja rosollia nälkäisille ja syönyt siinä ohessa itsekin. Kinkkukiintiö alkaa olla täynnä, vaikka on vasta jouluaaton aamu ja pari kilon kinkku odottaa jääkaapissa. Lisäksi sain perussuomalaisten kansanedustajan Ville Vähämäen tarjoamista kinkkutalkoista ylitsejäänyttä palvattua sianlihaa. Sikaa on siis syöty ja tulee syötyä ihan sikana.

Palvatusta sian lihasta ja joulusta tuleekin oiva aasinsilta uskontoihin sekä ulkoavaruuden muukalaisiin. Kaikilla kolmella ns. Kirjan kansalla; eli kristityillä, juutalaisilla ja muslimeilla, jotka ainakin periaatteessa palvovat samaa YHWH eli Jahve/Jehova- nimistä jumalaa ja joilla on sama perusta Raamatun Vanhassa Testamentissa, sika on epäpyhä eläin ja sitä ei saisi syödä. Suuri osa kristityistä syö sikaa, mutta Vanhan Testamentin mukaan se olisi kiellettyä.

Samaten on jo 1800-luvun puolella tieteiskirjallisuudessa esitetty ajatus Maahan kauan sitten saapuneista avaruuden muukalaisista. Vakavissaan nk. muinaisastronauttiteorian esitti 1954 brittitoimittaja Harold T. Wilkins, mutta varsinaisesti pseudotieteellisen teorian toi suuren yleisön tietoisuuteen 1960- ja 1970- luvuilla sveitsiläinen hotellinjohtaja ja myöhempi luennoitsija Erich von Däniken. Teorian mukaan tuhansia, jopa miljoonia vuosia sitten saapuneet muinaisastronautit olisivat vaikuttaneet ihmislajin kehitykseen geenitekniikalla ja puuttumalla ihmisten yhteiskuntiin esimerkiksi uskonnon avulla; antamalla teknologiaa ja viestejä ihmisille profeettojen kautta.

Myös sianlihan syönnin kielto löytyy profeetan eli juutalaisen Mooseksen kertomasta Jumalan ohjeista ihmisille Vanhan Testamentin sivuilta.

Nyt päästään varsinaiseen asiaan: jos oletetaan muinaisastronauttien heidän puuttumisensa ihmisen kehitykseen olevan totta ja pidetään mielessä että sika on eräs eniten ihmistä fysiologisesti muistuttava eläin, jopa 70% ihmisen ja sian geeneistä uskotaan olevan samoja, voisivatko sika ja ihminen olla sukulaisia? Lisää tajunnanvirtaa: jos muukalaiset olisivat luoneet ihmisen ja ehkä siankin geneettisellä muokkauksella samoista palikoista, voisiko siinä olla selitys miksi mahdolliset muinaisastronautit ovat kieltäneet sianlihan syönnin? Ihminen ja sika ollevat 70% sukulaisia joten kyseessä voisi olla kannibalismi ja se on ihmisille eräs suurimpia tabuja. Avaruuden geeniteknikot eivät siis haluaisi ihmisen tappavan ja syövän läheistä sukulaistaan ja tästä eettisestä syystä välittäneet Raamatun kautta kiellon sikojen syönnistä.

Monilla ihmisillä on ennakkoluuloja sianlihan syömistä vastaan, esimerkiksi Jussi Halla-aho on sanonut ettei syö sianlihaa, ja itsekin naudanlihan syöminen sujuu ilman ongelmia mutta sika tuntuu jotenkin epäilyttävältä. Kyseessä voi maallikonkin kristinuskon kautta satojen vuosien perinteellä oppima ennakkoluulo ja valtavirran tieteilijöitten mukaan sianlihan tabu johtuu sen yleisyydestä Raamatun aikoihin ja sen Lähi-Idän auringossa nopeasta pilaantumisesta.

Mene ja tiedä, itse aion urheasti pistää kinkkua lautaselleni tänään jouluaattona ja vielä tulevinakin päivinä niin kauan kuin sikaa jääkaapissa riittää.

Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta Vuotta 2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti