tiistai 17. kesäkuuta 2014

HERRASMIEHEN KYYTIÄ

Olen tytärtäni hakiessa  lyhyessä ajassa istunut useampaan otteeseen lentokoneessa ja junassa. Pakko on sanoa mielipiteenäni, että lentäminen ei ole nykyään herrasmiehen tapa matkustaa. Tiukat turvatoimet, jonotus ja sitten vielä lentokoneessa kuin sillit suolassa. Bisnesluokassa isoissa firmoissa voi olla toisenlaista mutta kokemukseni rajoittuu economyluokkaan ainakin toistaiseksi. Lentomatkustuksessa on rahdin tuntua; siirrytään paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti ja edullisesti, siinä välissä niellään turhautuminen. Ei ole kivaa.

Junamatka sen sijaan on hitaampi ja miellyttävämpi tapa matkustaa. Hinnat ovat ainakin meille eläkeläisille edulliset, junat ovat harvoin täpötäynnä ja aikataulutkin kokemukseni mukaan pitävät. Ja jostain syystä junan myöhästyminen ei potuta yhtä paljon kuin lentokoneen. Niinhän sitä sanotaan, että junalla on hauska matkustaa ja olen samaa mieltä.

Toivottavasti Suomen rautateitten avaaminen kilpailulle ei muuta junamatkailua samoin kuin kävi lentomatkailulle uusien yrittäjien ilmaantuessa alalle. Raha ratkaisee ja mukavuudesta viis, lienee johtavana ajatuksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti