perjantai 2. toukokuuta 2014

NÄKYMÄTÖN KÄSI

Koulussa muistan oppineeni, että ensimmäistä ja toista maailmansotaa edelsi taloudellinen laskukausi. Sitten tulivat maailmansodat ja työttömyys loppui siihen paikkaan sotareollisuuden ja armeijoitten tarvitessa sotilaita ja työvoimaa. Sekin ollee sotien vaikutusta, että niitten jälkeen talous nousi kohisten joka puolella maailmaa. Eli ikävä totuus taitaa olla tämä: sota on hyväksi talouskasvulle ja bisneksille.

Minä luen uutisia kuin piru raamattua. En kuuntele sanoja vaan yritän kuulla tarkoituksen tai totuuden sanojen takana. Kaikkihan tietävät julkisuudessa sanottavan asiat totuudenmukaisesti  muttei rehellisesti; sanotaan yhtä ja tarkoitetaan toista lisäksi kolmannesta vaietaan.

Viime vuosina olen pistänyt merkille, että aina kun yksi konflikti tai sota alkaa loppua, muualla alkaa samantien uusi murheenaihe. Kun USA veti taistelujoukkonsa Irakista, sota Afganistanissa kiihtyi ja nyt kun tänä vuonna lännenmiehet vetävät sotilaansa Afganistanista, Ukrainassa alettiin kinastella. Ja kuten totesin , sota ja siihen varautuminen, tietää rahaa mahtimiehille.

Onko tämä sattumaa? Kun yksi kriisi loppuu, toinen alkaa ja joku tienaa rahaa joka kriisissa. Tämä ajatus ei ole uusi, eikä omani, mutta ihan vaikuttaa siltä kuin joku tai jokin vetelisi naruista ja jollain tavalla esimerkiksi mediaan ja poliitikoihin vaikuttamalla provosoisi tai kehittelisi uuden kriisin vanhan tilalle. Näkymätön käsi, josta kansalle vaietaan, sanotaan pelastaneen eurokriisin uhkaamat pankit ja rikkaitten rahat veronmaksajan kustannuksella. Suomessakin 1990-luvulla eräitten mukaan näkymättömät vallanpitäjät pelastivat rahansa ja suomalaiset pankit vararikolta, ja aivan, kansa maksoi laskun. Ehkä suomalaiset ottivat mallia ulkomaitten isoista pojista. Syy maailman asioitten manipulointiin ollee raha, kriisi tuo rahaa tuotannon omistajille eivätkä nämä useinkaan joudu kärsimään kriisin seurauksista.

En tiedä kuka johtaa maailmaa. Ei välttämättä kukaan henkilö tai ryhmittymä. Nimitys "näkymätön käsi" on taloustieteilijä Adam Smithin nimitys sosiaaliselle mekanismille jossa ihmisten oman edun tavoittelu ohjaa ihmisiä käyttäytymään kuin ohjattuna. Muutkin ovat samanlaisista mekanismeista puhuneet, kuten suomalainen Antti Chydenius.

Foliohattupiireissä näkymättömiksi vallanpitäjiksi on epäilty New World Orderia, juutalaisia, ulkoavaruuden reptiliaaneja, Illuminatia tai vaikkapa Bilderberg- ryhmää, jonka kokouksiin suomalaisetkin poliitikot todistettavasti ja avoimesti ovat osallistuneet. Mahdollisuuksia tunnetaan monia, eikä mikään niistä välttämättä pidä paikkaansa tai ole tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti