perjantai 23. toukokuuta 2014

LENTOKENTTIEN TURVATARKASTUKSET

Vuoden 2001 WTC-iskujen jälkeen turvatarkastuksia lentokoneisiin mennessä kiristettiin tuntuvasti. Nyt vuonna 2014 tuntuu jo normaalilta ettei koneisiin saa viedä kynsisaksia tai tarkastamattomia nesteitä. Eilen luki Ilta-Sanomissa että turvatarkastuksia tultaneen nopeuttamaan Helsinki-Vantaalla remontin myötä. Nyt turvatarkastuksiin jonottaminen voi kestää puoli tuntia ja jonotusaika aiotaan lyhentää 15 minuuttiin.

Ehkäpä tiukat turvatarkastukset ovat tarpeellisia ja toimivia, ainakaan uusia 9/11-iskuja ei ole tapahtunut. Siihen en ota tässä kantaa.

Se mikä minua mietityttää on tämä: ovatko tiukat turvatarkastukset pysyvä ilmiö? Kuten Timo Soini sanoo, mikään ei kestä ikuisesti. Ei edes 11.9. 2001 alkanut Sota terroria vastaan. Kylmä sota Neuvostoliiton ja USAn välillä kesti nelisenkymmentä vuotta ja päättyi kommunismin romahdukseen. Jonain päivänä USAn johtaman taistelu islamistisia terroristeja vastaan päättyy jommankumman voittoon.

Mietenkähän silloin käy? Pidetäänkö turvatarkastukset tiukkoina jollain muulla perusteella vai lievennetäänkö niitä? Onhan terrorismia vastaan taisteltu muillakin laeilla ja sännöillä, mutta tämä on sellainen joka vaikuttaa lähes jokaisen elämään joskus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti