keskiviikko 23. syyskuuta 2020

SISÄLLISSOTA

 Työn alla oleva lännentarinani ja historianörttiyteni saa minut kuuklailemaan Villiin Länteen ja Yhdysvaltain sisällissotaan liittyvää. Tässä pari jännää nippelitietoa:

Viimeinen Yhdysvaltain sisällissodan veteraanin leski kuoli vain 12 vuotta sitten vuonna 2008. Kyseinen rouva syntyi 1914 ja meni nuorena naisena vuonna 1934 naimisiin 86-vuotiaan Konfederaatin joukoissa taistelleen sisällissodan veteraanin kanssa. Hän oli viimeinen virallinen sisällissodan veteraanin leski, joskin on varmentamattomia tietoja kahdesta muusta pitempään eläneestä veteraanin leskestä. Vielä 1980-luvulla, yli 120 vuotta sodan päättymisen jälkeen sisällissodan veteraanin leskiä oli tiettävästi  satakunta.

Viimeinen ihminen, jonka isä oli Yhdysvaltain sisällissodassa taistellut veteraani kuoli tänä vuonna. Tämä rouva syntyi vanhan, sekä Etelän että Pohjoisen joukoissa palvelleen miehen tyttäreksi 1930 ja kuoli 31.5.2020, alle neljä kuukautta sitten. Hän oli viimeinen henkilö jolle maksettiin Yhdysvaltain sisällissodassa ansaittuja eläkkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti