keskiviikko 2. syyskuuta 2020

FIXIT 1.9.2020

Helsingin Fixit-mielenosoitus on tällä kertaa ohi, mutta lisää on luvassa. Lisäksi eilen jätettiin eduskunnalle kansanaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi EUn jäsenyydestä.

Eduskuntatalon piha oli täynnä ihmisiä, useimmat eroa Euroopan Unionista kannattavia suomalaisia mutta joukossa kierteli kaksi balkanintummaa naista, joista toinen möi Isoa Numeroa ja toinen kerjäsi avoimesti. Ihmisiä oli oman arvioni mukaan ehkä 700, poliisi arvioi 500 osallistujaa ja lehdet sanoivat osallistujia olleen 350 ihmistä. Sattumoisin satojen ihmisten joukosta lehtikuviin valikoitui vain ne pari Soldier of Odinia, jotka vastoin ohjeita tulivat firman takeissa paikalle.

Ennen Fixitiä, Eduskuntatalolla oli jokin Falun Gongin joogalentäjien Kiinanvastainen miekkari. Tekivät siellä tai chi'tä useamman tunnin mutta poistuivat Fixitin alta pois.

Tapasin muutaman henkilön Marskin patsaalla ja kahvittelimme Kiasmassa. Erään kanssa olimme aikoinaan samoilla ammattiyhdistyksen kursseilla. Olin aiemmissa tapahtumissa katsonut, että "tutun näköinen mies" mutta luulin tuntevani vain miekkareista. Maailma on pieni ja niin edelleen.

Sää oli mainio ja kun tilaisuus päättyy noin kello 16.05, ehdin sopivasti kello 16.24 junaan ja olin illalla kotona. Hyvin menee mutta menköön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti