torstai 4. huhtikuuta 2019

MAKKARAA JA KASVISSOPPAA

Olen nyt toiminut kansanedustajaehdokas Juha Vuorion (ps) kampanjapäällikkönä useamman kuukauden, viime vuodesta lähtien.

Lähinnä olen soitellut puhelimella tapahtumia järjestellessä ja ollut itsekin kyniä jakamassa sekä grillimaisterina makkaraa paistamassa. Ja ruokaa tämä avautumiseni koskee. Vaalit ovat hienoa aikaa siinä mielessä, että ilmaista ruokaa on tarjolla lähes kampanjakauden joka päivä jossakin. Makkaraa enimmäkseen; se houkuttelee väkeä kuin ilmainen viina.

Olen syönyt uskomattoman määrän makkaraa tämän talven aikana ja turnajaiskestävyys alkaa rakoilla; tänään Muhoksen K-Mimmissä en saanut syötyä kuin neljä makkaraa.Aiemmin meni enemmän, helposti parikin pakettia tapahtumaa kohti.

Itse asiassa olen elänyt muutaman viikon makkaroilla; kotonakin olen kokannut mutta tehnyt makkarakeittoa Salen punaisen tarran mustista makkaroista. Oli se hyvää, kun itse teki mutta makkara alkaa maistua puulta, vaikka välillä olisi eri merkkiä. Makkara joka on makkaraa on makkaraa.

Ennen Muhokselle lähtöä olin Oulun Rotuaarin vaalikylässä ja siellä joko Keskusta tai Vihreät tarjosivat soppatykistä kasviskeittoa. Perunoita, porkkanoita sekä muita vihanneksia styroxkupissa. Keitto oli hyvää, joskin olisin laittanut enemmän suolaa, mutta pitkän makkarakuurin jälkeen, jonka on katkaissut vain muutama ABC:n pitsa Asesepän kanssa Juhan kylttejä maantien varsiin kiinnittäessä, kasviskeitto oli kuin mannaa taivaasta.

Vaaliaika on nälkäisten kulta-aikaa, kopilla käyvätkin usein samat henkilöt, varsinkin asunnottomat ja juopot tankkaamassa energiaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti