sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

I LOVE KUHMO

Joskus muinoin 1980-luvulla sanottiin Kainuussa olevan Kuhmon kunnan olevan maailman kolmanneksi suurin kaupunki. Kuhmo ei ehkä tuolloin ollut virallisesti kaupunki, mutta se oli New York Cityn sekä Ciudad de Méxicon jälkeen maailman kolmanneksi suurin, tai siis laajin kunta eli kaupunki.

Tämä Kajaanin koulussa kuhmolaiselta tytöltä oppimani tiedonsiru tuli tänään mieleeni, kun olin kansanedustajaehdokas Juha Vuorion (ps) mukana Kuhmon torilla. Kävimme siellä ihan pistona Kuhmon Perussuomalaisten vieraana. Sää oli lämmin ja kaunis kuin morsian.

Kuhmolaiset olivat ystävällistä porukkaa. Paikalliset perussuomalaiset olivat järjestäneet teltan ja grillin sekä hoitivat ne suvereenisti ja Juhalle jäi kampanjointi. Itse jaoin mainoskynä/ esiteyhdistelmiä kuhmolaisille, joita tuli paikalle runsaasti.

Meitä ennen torilla olivat tilaisuuttaan pitämässä Kuhmon keskustalaiset, jotka lopettelivat tapahtumaansa Perussuomalaisten saapuessa. Keskustalaiset tarjosivat soppatykistä reilusti tavattoman hyvää hernesoppaa; juuri sopivan sakeaa ja jossa oli runsaasti lihaa. Tulivat vielä perässä Perussuomalaisten teltalle makkaraa hakemaan ja toivat vielä lisää soppaa. Vaihtokauppa se on joka kannattaa. Minkäänlaisesta kilpailijan sorsimisesta ei ollut merkkiäkään.

Perussuomalaisten teltalle tulleet kuhmolaiset olivat hekin myönteinen kokemus; ystävällisiä ja rutinuivia, jotka eivät halua Kuhmoon turvapaikanhakijoita. Kunnan herrat kuulemma ovat sellaisesta tukien toivossa ja "The Arvohjan" takia puhuneet.

Varsinkin vanhemmat naiset olivat huolissaan ja vastustivat matujen tuloa kuntaan eläteiksi. Saman olen huomannut Oulun Rotuaarin vaalikylässä ja muualla Juha Vuorion kanssa kiertäessä. Viisaus asuu vanhoissa naisissa, kuten Antti Tuurin romaanissa Pohjanmaa sanotaan.

Huomenna homma jatkuu kahvinkeitolla Rotuaarilla. TJ7 vaalipäivään ja Homma on nousussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti