torstai 7. tammikuuta 2016

KÖLN 31/12

Saksan Kölnissä uudenvuodenaattona noin tuhat ulkomaalaisiksi kuvailtua miestä ryösti, pahoinpiteli ja seksuaalisesti ahdisteli suurta määrää naisia rautatieaseman alueella. Rikosilmoituksia on tehty tähän mennessä yli sata pelkästään Kölnissä, lisäksi miesjoukot ovat käyttäytyneet samoin muutamassa muussa saksalaiskaupungissa, ainakin Hampurissa ja Bielefeldissä. Freiburgista kerrotaan homoja pahoinpidellyn. Naisten ahdistelu ei ollut mitään ystävälliseksi tarkoitettua taputtelua, vaan raakaa ahdistelua. Erään 20-vuotiaan naisen sisään tunkeuduttiin sormin, jollaisesta Suomessa juuri annettiin vuoden mittainen ehdollinen tuomio somaliporukalle raiskauksesta, ja ainakin kaksi naista riisuttiin kadulla alasti. Lukemattomia muita kourittiin ja suudeltiin.

Suomessa pari päivää ennen uuttavuotta kuusi irakilaista turvapaikanhakijaa pidätettiin muutamaksi päiväksi heidän kehotettuaan rikokseen "yleistä järjetystä ja turvallisuutta vastaan". Uuden vuoden aattona noin tuhat etupäässä irakilaista oli kokoontuneena Helsingin rautatieaseman ympäristöön ja osa heistä syyllistyi naisten ahdisteluihin Kölnin tapaan ja pahoinpitelyihin. Suomen poliisin mukaan miesjoukko oli vain juhlistamassa uutta vuotta mutta tutkii onko ahdistelu ollut sosiaalisessa mediassa suunniteltua. Suomen poliisilla oli etukäteistietoa tulevista rähinöistä Helsingissä, sillä sinne oli varattu suurin poliisimiehitys kuin aikaisemmin 2000-luvulla.

Heti kuuden irakilaisen pidätyksen vastaanottokeskuksessa tapahtuneen pidätyksen jälkeen poliisi ensimmäisenä kielsi että tapaus liittyisi terrorismiin ja Kölnin ynnä muitten kaupunkien joukkoahdistelujen jälkeen poliisi sanoo ettei kytkentöjä Saksaan ole havaittu.

Itse uskon että kyseessä oli suunniteltu terroriteko. Daesh, josta myös nimeä ISIS käytetään, tai jokin muu järjestö, on tarkoituksella lähettänyt tukijoitaan Eurooppaan myös turvapaikanhakijoina. Näille on sitten annettu ohjeet juhlapäivänä ryhtyä rähinöimään ja ahdistelemaan, jopa raiskaamaan länsimaisia naisia. Idea on terroristien kannalta loistava; omaan kansaan kuuluvien naisten ahdistelu ja ryöstäminen nostattaa vastakkainasettelua turvapaikanhakijoitten ja kantaväestön kesken, epäiltyjen suuren määrän takia tapauksia on kallis ja vaikea tutkia, ja teot ovat lain kannalta katsottuna lieviä eli mahdolliset tuomiot ovat mitättömät. Lisäksi Saksan ja Suomen hallitukset molemmat ajavat vähemmistöjen etua sekä kannattavat monikulttuuria ja joutuvat nyt miettimään, kenen oikeudet ovat tärkeämpiä; naisten vai maahanmuuttajien. Mikäli puolustetaan naisten oikeuksia, joudutaan oikeudessa rankaisemaan ulkomaalaisia miehiä, jos taas ajetaan ulkomaalaisten oikeuksia, naisten oikeudesta koskemattomuuteen joudutaan tinkimään.

Ei ole kovin todennäköistä, että tuhannet miehet Suomessa ja Saksassa olisivat sattumalta saaneet saman ajatuksen samaan aikaan. Ohjeet rikosten tekoon ollevat tulleet Syyriasta tai Irakista joltain järjestöltä, veikkaan itse Daeshia. Koska kyseessä ollee terroristien suunnittelema operaatio, jolla ajetaan kansanryhmät vastakkain ja hankaloitetaan oikeitten pakolaisten asemaa, Saksan ja Helsingin tapahtumat ovat mielestäni olleet niin sanotusti hiljainen terrori-isku, jossa ei tappavaa väkivaltaa käytetty, mutta jonka tarkoitus oli terrorisoida länsimaalaisia ja herättää inhoa sekä vihaa pakolaisina maahan tulleita kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti