torstai 30. heinäkuuta 2015

ENEMMÄN MAAHANMUUTTAJIA AFRIKASTA

Keskiviikkona 29.7.2015 YLE TV2 esitti katsomisen arvoisen dokumentin nimeltä Etelä-Afrikan nuoret. Kyseisen maan valkoinen vähemmistö kärsii mustia afrikkalaisia suosivasta positiivisesta erityiskohtelusta eikä monikaan saa koulutustaan vastaavaa työtä, tai työtä ylipäänsä, ja on tästä syystä joutunut muuttamaan hökkelikyliin asuntojakaan saamatta.

Dokumentin mukaan yli 400.000 afrikaaneria, buureja sekä englantilaisia, elää köyhyysrajan alapuolella hanttihommilla, sosiaaliavulla ja rikkampien antamilla lahjoituksilla. Kaiken lisäksi köyhyys vaivaa myös Etelä-Afrikan mustia asukkaita ja valtaapitävät mustat poliitikot syyttävät äänestäjiensä kurjuudesta valkoisten afrikkalaisten vähemmistöä. On mahdollista, että Etelä-Afrikan valkoisten tilanne pahenee entisestään; ainakin mustien johtajien puheissa kuuluu 1930-luvun kaiku. Pelkästään valkoisia maanviljelijöitä on murhattu noin 4.000 ihmistä 1990-luvun puolivälin jälkeen.

Ehdotan, että Suomen valtio ryhtyy aktiivisesti värväämään valkoisia maahanmuuttajia Etelä-Afrikasta ja myös Zimbabwesta, jossa tilanne on vähintäänkin yhtä paha.Suomen ja Afrikan buurien samankaltainen historia pienenä kansana suurvallan kainalossa ja halu työllään ansaita hyvä elämä, tekisi uusien suomalaisten kotoutumisesta suhteellisen helppoa. Vertaan tilannetta 1800-luvun Saksaan; sinne saapui suuri määrä puolalaisia siirtolaisia, ja muutamassa sukupolvessa he kotoutuivat Saksaan niin hyvin, että puolalaistaustaisen saksalaisen tunnistaa vain sukunimestä.

Ehdotuksessani kaikki voittavat: Suomeen tulisi hyvin kotoutuvia maahanmuuttajia paikkaamaan ilmeisesti tulevaa työvoimapulaa, afrikaanerit saisivat turvatumman kodin elannon, ja mustat afrikkalaiset tuskin valkoisten lähtöä murehtisivat.

Muistan afrikaanerit ajoiltani Israelissa, tuolloin heitä ei muualle boikotin takia päästetty. Mieleeni jäivät kovat työntekijät jotka joivat kuin suomalaiset, jäämättä kuitenkaan viinan takia rokuliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti