sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

EI KOLMATTA TUKIPAKETTIA KREIKALLE

Kahdesta aiemmasta tukipaketista ja Jyrki Kataisen niskalenkeistä huolimatta Kreikalta on taas rahat loppu. Uutta tukipakettia tarvittaisiin jotta Kreikka pärjäisi taas jonkin aikaa, kolmen vuoden mittaisesta tuesta on medioissa ollut puhetta ja rahaa palaisi 50-100 miljardia euroa ennestään tukena annettujen 230 miljardin euron lisäksi.

Olen vakaasti sitä mieltä ettei uusi, kolmas tukipakettikaan ratkaise Kreikan ongelmia. Jos paketti Kreikalle annetaan, muutaman vuoden kuluttua kreikkalaiset ovat taas käsi ojossa pyytämässä neljättä tukipakettia, sitten viidettä ja sitten kuudetta ja niin edespäin. Kreikan tukemiselle rahaa lapioimalla ei loppua tule, tilanne voi jatkua vuosikymmeniä ja muuttua normiksi jota ei enää edes jakseta ihmetellä. Rahan tunkeminen Kreikkaan olisi vain maan tapa jota ei kritisoitaisi.

Mielestäni Kreikalle ei pidä antaa uutta tukipakettia. Kun rahat loppuvat, kreikkalaisten on pakko ratkaista itse omat ongelmansa kuten kenen tahansa velallisen joka ei enää lisää velkaa saa. Kreikkalaisille joksikin aikaa tulisi paha tilanne, mutta se on vain väliaikaista. Kreikka pääsisi paranemisen tielle ilman tukahduttavia tukiletkuja.

Jos Kreikka jotain apua tarvitsee, sen tulisi olla ruokaa, lääkkeitä ynnä muuta humanitaarista apua pahimman yli päästäkseen. Suoraa apua suoraan kreikkalaisille ihmisille, ei rahaa rahan lappamista korruptoituneille virkamiehille ja pankkiireille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti