torstai 1. tammikuuta 2015

SE MITÄ TAPAHTUU RUOTSISSA

... tapahtuu muutaman vuoden viiveellä Suomessa. Näinhän sitä sanotaan, ja uskon sanonnan pitävän paikkansa.

Ruotsissa on jo vuosien ajan ollut suurkaupungeissa normaalia, että tehtäviään suorittavia ambulansseja ja paloautojen miehistöjä on kivittämällä ja muulla ilkivallalla estetty tekemästä työtään eli pelastaa ihmisiä. Tilanne on jo niin paha, että pelastajat ensin katsovat minne päin kaupunkia hälytys on ja sitten ilmoittavat etteivät lähde tehtävälle ilman poliisisaattuetta, mikäli alueella on heidän toimintaansa on häiritty aiemmin.

Kivittäjien kerrotaan uutisissa jälkikäteen olevan "nuorisoa" minkä usein ymmärretään merkitsevän maahanmuuttajia maahanmuuttajavaltaisissa kaupunginosissa. Erään tutkimuksen mukaan Ruotsissa on 55 aluetta, joilla poliisi ja pelastushenkilöstö ei voi rauhassa toimia häiriköitten vuoksi.

Vuoden 2015 ensimmäisen päivän uutisten joukossa kerrottiin helsinkiläisestä ambulanssista, jonka tuulilasi rikottiin miehistön auttaessa hätää kärsivää auton sisällä. Tapahtuneen sanottiin olevan poikkeus aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Tänä vuonna lasin rikkominen oli ehkä poikkeus, mutta uskon kyseessä olevan ensi oireen Ruotsin tilanteen leviämisestä Suomeen. Pohjalta pienikin ponnistaa eli ensin päähänpistosta rikotaan lasi ja myöhemmin suunnitellusti kivitetään ihmisiä ja puhkotaan hälytysajoneuvoista renkaat ynnä muuta.

Tuulilasin rikkoja ei ole tiedossa, saattoi olla maahanmuuttaja tai suomalainen, mutta joku sen särki. Ja kuten otsikossa todettiin, Ruotsin tapahtumat leviävät Suomeen niin hyvässä kuin pahassa. Pahempaa on luvassa tulevina vuosina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti