lauantai 10. tammikuuta 2015

JUHASI

Parina viime päivänä islamistiset muslimiterroristit ovat tappaneet ihmisiä Ranskassa. Tammikuun 7. päivä hyökättiin Charlie Hebdo- satiirilehden toimitukseen ja surmattiin 12 ihmistä. Syynä olivat lehden julkaisemat profeetta Muhammedia esittävät pilakuvat. Sen jälkeen on ollut juutalaisen kosher-kaupan piiritys ja Charlie- hyökkääjien takaa-ajo, joissa molemmissa kuoli ihmisiä.

Timo Soini kirjoitti hyökkäyksistä Plokissaan 8.1. ja Suomen puoluejohtajat julkaisivat yhteisen julkilausuman, ettei Pariisin iskuja pitäisi mainita maahanmuutosta puhuttaessa, ei Ranskassa eikä Suomessa.  Muutoin Suomen puolueitten johtajat ovat olleet melko hiljaa, pääministeri Alexander Stubb aikoo sunnuntaina marssia sananvapauden ja Charlie Hebdo- lehden tueksi.

Erityisesti kaipaisin Juha Sipilältä kannanottoa. Hän ollee pätevä liikemies, Juhalla on mainetta työntekijöitten vähentäjänä ainakin täällä Oulussa. Kun väki vähenee, sijoittajien tulot kasvanevat. Mutta entä poliitikkona?

Juha Sipilä on parhaimmillaan jopa 26% kannatuksen gallupeissa saaneen Keskustan puheenjohtaja ja häntä veikataan seuraavaksi pääministeriksi. Noin suuri kannatus tuo mielestäni vastuun kertoa mielipiteensä ja varsinkin Eurooppaa muuttavista tapahtumista kuten Ranskan terrori-iskut.

Lähetin eilen viestiä Juha Sipilälle ja toivoin häneltä päivitystä blogiinsa sivulla juhasi.fi. Taka-ajatuksenani oli kuulla Juhan kommentti Pariisin murhiin. Tänään Juha Sipilä todellakin kirjoitti sivullaan olevaan blogiinsa, ensi kertaa joulukuun puolenvälin jälkeen.

Mutta eipä tullut selväksi, mitä Suomen gallupien suurimman puolueen puheenjohtaja ajattelee muslimiterrorismista Ranskassa. Ei edes surunvalittelua uhrien omaisille tai tai jotain ympäripyöreää tilanteen rauhoittumisesta.

Puheenjohtaja Sipilä kirjoitti sotesta eli sosiaali- ja terveysuudistuksesta, johon jo aikoja sitten saatiin jonkinlainen sopu aikaan, ja lisäksi vierailustaan Puolangalla avaamassa kunnan uuden terveyskeskuksen. Siis vaikka Ranskassa on parikymmentä ihmistä menettänyt henkensä islamistisen terrorin uhrina ja merkki- ja rivihenkilöt sekä media ympäri Eurooppaa osoittaa tukeaan ranskalaisille.

Syy ollee seuraava: Juha Sipilä ei uskalla ottaa kantaa asioihin, joista ollaan montaa mieltä. Sanoi terrorista -tai muusta kiistanalaisesta- mitä tahansa, aina joku suuttuu ja gallup-suosio kääntyy laskuun. Kun ei tee mitään, ei tee virheitä.

Tämä ei lupaa hyvää Suomelle, jos sitä huhtikuun vaalien jälkeen hallitsee pääministeri Juha Sipilä. Itse olen sitä mieltä, että hallituksen johtajan täytyy uskaltaa tehdä päätöksiä joista kaikki eivät pidä ja olla eri mieltä. Kaikkien kanssa kaveeraava pääministeri ei saa aikaan päätöksiä ja päätöksiä, mitä ne sitten ovatkaan, Suomi tarvitsee.

Rehellisyyden nimissä olisi Juhalta ja kaikilta vaaleissa ehdokkaina olevilta hyvä kuulla, mitä mieltä he ovat asioista. Ettei sitten vaalien jälkeen tarvitse äänestäjän katua valintaansa.

JE SUIS CHARLIE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti