perjantai 23. tammikuuta 2015

RIKOLLISJÄRJESTÖ ISIS

Suomessa on ryhdytty puhumaan Isiksen riveissä palvelleitten suomalaisten ja Suomessa asuneitten kuntouttamisesta ja sopeuttamisesta takaisin suomalaiseen yhteiskuntaan. Se on väärä tapa suhtautua Isiksen avustajiin.

Islamilainen valtio, tai IS/Isis, ei ole puolustussotaa käyvä itsenäinen valtio kuten vaikkapa tasavaltalainen Espanja 30- luvulla tai Suomi talvisodassa. Isiksen puolella olleita ei voi verrata hyökkäyksen kohteeksi joutuneita demokraattisia valtioita puolustaneisiin vapaaehtoisiin. Isis on rosvokopla, joka on ottanut haltuunsa alueita Syyriassa ja Irakissa ja uutisista tiedämme että Isis murhaa ja kohtelee raa´asti hallussaan olevia siviilejä eikä millään muotoa ole demokraattinen järjestö. Tällaiseen joukkoon lähtenyt ja sen tekoihin osallistunut ansaitsee rangaistuksen eikä pään silittelyä.

Isiksen joukkoihin lähtenyttä tulee mahdollisuuksien mukaan estää palaamasta, ja palanneita Suomen kansalaisia tulee rangaista. Tietämäni mukaan Espanjan sisällissotaankin osallistuminen oli Suomen lain mukaan rangaistavaa eli ennakkotapauskin mahdolliselle laille on. Isikseen lähtijöille täytyy tehdä selväksi, että ovi käy vain yhteen suuntaan; kun tietää saavansa rangaistuksen tai ettei pääse palaamaan, halukkaat miettivät kahdesti lähtevätkö. Nyt on liian helppo ajatella: "Minäpä käyn kokeilemassa, takaisinhan aina pääsee".

Ehdotan siis, että Isiksen tukijoita ja taistelijoita estetään palaamasta Suomeen ja niitä, joitten sallitaan palata eli Suomen kansalaisia, rangaistaan osallistumisesta rikollisjärjestön toimintaan. Eihän järjestäytyneisiin rikollisliigoihin kuuluville Suomessa ole ennenkään kuntoutusta annettu, muutoin kuin vankilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti