tiistai 12. elokuuta 2014

SUORAA PUHETTA

Valtiovarainministeri Antti Rinne sanoi kello viiden uutisissa, ettei "sano kyllä tai ei" lisävelalle maataloustukia varten, mutta asiaa "pitäisi harkita".

Tuo oli nykypoliitikolta lähes suoraa puhetta; sanoi ainakin suoraan ettei sano kantaansa. Monet poliitikot välttelevät kannan ottamista; Oulun kaupunginjohtaja Pennanenkin sanoi eilen Kalevassa säästöjä tarvittavan mutta ei halunnut puhua mistä säästetään, eivätkä muutkaan valtaa pitävät halua sanoa nykyään mitä pitäisi tehdä. Johtunee kehnosta taloustilanteesta ja lähestyvistä vaaleista.

Pahasti näyttää siltä, että poliitikot ja silmää tekevät arastelevat tehdä, tai kertoa mitä tekevät talouskriisin suhteen. Kumpikaan ei ole kansalaisen kannalta hyvä. Asiat eivät parane odottamalla talouskriisin menevän ohi eikä toimia kuitenkaan pidä tehdä salaa, ja kertoa sitten viime tingassa julkisesti näin "olevan pakko tehdä" tai "ettei vaihtoehtoja ole", kuten viime aikoina on uutisia julkistettu.

Vuoden 2015 eduskuntavaalit voittanee se, joka kertoo suoraan mitä aikoo taloustilanteen suhteen tehdä. Tilanne on jo niin paha, ettei ole suuremmin väliä toimiiko suunnitelma, vaan se että ylipäätänsä toimitaan. Suoralla puheella ja äänestäjälle selvillä suunnitelmilla saa ääniä.

Kaikki ei välttämättä muutu hyväksi ja äänestäjä äänestää omantunnon mukaan ja toivoo parasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti